Πέμπτη 19 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
ΔΗΜΑΡ
Ορέγεται κυβερνητικές καρέκλες

Διαλαλεί τη διαθεσιμότητά της για μετεκλογικές συμπράξεις

Τη διαθεσιμότητα του κόμματός του για μετεκλογικές συνεργασίες διαλαλεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης με κάθε ευκαιρία. Χτες, μιλώντας στο ρ/σ του ΑΝΤ1 ζήτησε ψήφο προκειμένου να παρέμβει «στις μετεκλογικές διαδικασίες, είτε από θέσεις προγραμματικής αντιπολίτευσης, είτε από θέσεις συμμετοχής σε κυβερνήσεις συνεργασίας», προσθέτοντας «αποδεχόμαστε την πρόκληση για μια κυβερνώσα αριστερά».

Οι προϋποθέσεις που θέτει για συνεργασία και οι οποίες αφορούν σε «προοδευτικό πρόγραμμα και αξιόπιστα πρόσωπα», είναι τουλάχιστον υποκριτικές. Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα, η ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι τη δεσμεύει η δανειακή σύμβαση που έχει υπογραφεί, ενώ σχετικά με την «αξιοπιστία» των προσώπων αρκεί να θυμίσουμε ότι έχει ήδη περιμαζέψει τα πρωτοπαλίκαρα του Σημίτη που έβαλαν πλάτες να περάσουν οι αντιλαϊκές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Αλλωστε, καμία «προοδευτικότητα» δεν μπορεί να διαπνέει το πρόγραμμα μιας πολιτικής δύναμης που προτάσσει σαν μείζονα ζητήματα τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη, την «ανάγκη» δημοσιονομικής εξυγίανσης και προώθησης μεταρρυθμίσεων ευνοϊκών για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Ολα αυτά μεταφράζονται σε αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα, χάριν της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ενδεικτικά, στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ο Φ. Κουβέλης προτείνει «αναθεώρηση, επαναξιολόγηση και ένταξή του σε ένα νέο σχέδιο συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».

Στο μεταξύ, οι αναταράξεις στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ συνεχίζονται. Προχτές την αποχώρησή της ανακοίνωσε η τέως βουλευτής Αννα Φιλίνη, κατηγορώντας την ηγεσία του κόμματος ότι μετατράπηκε σε «σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα» που «δίνει στέγη σε συντηρητικές και αποτυχημένες πολιτικά ομάδες της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από το λεγόμενο "εκσυγχρονιστικό" ΠΑΣΟΚ, μιας περιόδου διακυβέρνησης που επισώρευσε σειρά σημαντικών προβλημάτων στα δημόσια οικονομικά και τη διοίκηση, τους θεσμούς και την κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ