Πέμπτη 19 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Ντροπή και κοροϊδία οι εξαγγελίες Βενιζέλου

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε σχετικά με τις εξαγγελίες Βενιζέλου για την ανεργία:

«Τη συνέντευξη με το θέμα αυτό την έχουμε αποφασίσει εδώ και δέκα μέρες, συνέπεσε όμως να προηγηθεί η συνέντευξη του κ. Βενιζέλου χτες για το ίδιο θέμα, για τα μέτρα για την ανεργία και τους ανέργους. Επιτρέψτε μου να κάνω ένα σχολιασμό. Πρόκειται για μία κοροϊδία προκλητική απέναντι στο 1.100.000 ανέργους που υπολογίζονται σήμερα στην Ελλάδα και που ένα μεγάλο μέρος είναι νέοι και νέες, γυναίκες, αλλά και άνθρωποι στην κρίσιμη ηλικία 45-50 χρόνων. Είναι πρόκληση και κοροϊδία γιατί εξάγγειλε 6.500 νέες θέσεις εργασίας, τις οποίες έχει εξαγγείλει εδώ και πολύ καιρό.

Ανακύκλωση έκανε των υποσχέσεων. Οι 1.500 νέες θέσεις εργασίας δεν θα είναι θέσεις μόνιμης απασχόλησης, θα είναι προσωρινής, μέσω των δήμων, της Εκκλησίας και των ΜΚΟ. Ξέρετε, οι ΜΚΟ είναι οι νέες γαλάζιες και πράσινες κλαδικές. Τώρα οι εκβιασμοί, τα ρουσφέτια γίνονται μέσα από τις ΜΚΟ. Τι είναι αυτές οι ΜΚΟ που έχουν ευθύνη πρόσληψης; Φιλάνθρωπες είναι ή είναι επιχειρηματικές δραστηριότητες με πλήρη αδιαφάνεια; Επιδιορθώσεις πεζοδρομίων θα κάνουν οι απασχολούμενοι με μισθό 500, 600 ευρώ το πολύ.

Εξάγγειλε επίσης 5.000 θέσεις για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι". Καταρχήν, περίπου τόσοι ήταν οι εργαζόμενοι και πριν, και μάλιστα απλήρωτοι σ' αυτό το πρόγραμμα. Είναι, λέει, εξασφαλισμένη η πληρωμή τους και θα απευθύνονται σε περισσότερους ανθρώπους, 130.000 ηλικιωμένους. Ξεκαθάρισε όμως ότι θα μισθοδοτούνται από τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Κι από τα ετοιμόρροπα ασφαλιστικά ταμεία. Γι' αυτό λέμε ότι πρόκειται κυριολεκτικά για ντροπή. Πώς βρήκε το κουράγιο να κάνει αυτές τις εξαγγελίες; Πού νομίζει ότι απευθύνεται;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ