Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα αγώνα στους εργαζόμενους των «MERIMNA MARKET»

Το στήσιμο εργοδοτικού σωματείου στα σούπερ μάρκετ «Merimna Market», με στόχο να περάσει πιο εύκολα τα αντεργατικά της σχέδια η εργοδοσία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο σύλλογος, «η εργοδοσία σας ειδοποίησε ότι δήθεν φτιάξατε σωματείο και σας ζητά να πάτε να το ψηφίσετε και να το ενισχύσετε. Το σωματείο το έχει φτιάξει ο εργοδότης, με στόχο να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων».

Ενδεικτικά αναφέρει ότι τέτοια αντίστοιχα εργοδοτικά σωματεία υπάρχουν στο S.M. «ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ», και «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», στο «ΑΤΤΙΚΑ», στο «SPRIDER», στα ΑΤΛΑΝΤΙΚ που ο εργοδότης τα πτώχευσε, οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι 6 μήνες και το εργοδοτικό σωματείο τους καθησύχαζε ότι η κατάσταση ήταν προσωρινή.

Στα «SPRIDER», τονίζει ο σύλλογος, το εργοδοτικό σωματείο υπέγραψε μείωση μισθών 20% με την υπόσχεση ότι δε θα γίνουν απολύσεις, σήμερα οι εργαζόμενοι στα «SPRIDER» έχουν κλείσει 3 μήνες απλήρωτοι, και αρκετοί έχουν απολυθεί.

Και καταλήγει καλώντας τους εργαζόμενους «μην πέσετε στην παγίδα της εργοδοσίας. Είστε εργαζόμενοι χρόνια, με πείρα και εμπειρία, μην ενισχύσετε με την ψήφο σας ένα σωματείο που θα είναι το δεξί χέρι του εργοδότη, άλλωστε έχετε κλαδικό σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, για να οργανωθείτε και να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ