Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ
Μαζικές απολύσεις με τη λήξη έργου

Σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων προχωρά η εταιρεία τηλεπικοινωνιών «NewsPhone» με το πρόσχημα της λήξης της σύμβασης έργου που είχε με το ΙΚΑ για τα τηλεφωνικά ραντεβού (184). Η πλειοψηφία των εργαζομένων δούλευε σε σύμβαση έργου και ελάχιστοι από αυτούς που απασχολούνταν στο συγκεκριμένο έργο είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων, απώτερος στόχος της εταιρείας, πίσω από το πρόσχημα της λήξης της σύμβασης έργου, είναι η πρόσληψη νέων εργαζομένων με ακόμα χαμηλότερους μισθούς. Ηδη, η εταιρεία έχει προσλάβει περίπου 100 εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, προκειμένου να τους απασχολήσει με τους μισθούς - χαρτζιλίκι που προβλέπει το τελευταίο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) καταγγέλλει ότι η διοίκηση της επιχείρησης απολύει παλιούς εργαζόμενους και προσλαμβάνει νέους με επαίσχυντες ΣΣΕ. Στο τμήμα του ΟΑΣΑ απολύθηκαν πάνω από 30 εργαζόμενοι που θα «αντικατασταθούν» με νέους. Ταυτόχρονα η ίδια εξέλιξη επικρατεί και στο έργο του ΙΚΑ με απολύσεις, ανασφάλεια και την εργοδοτική τρομοκρατία να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Τώρα είναι ώρα ευθύνης και μάχης για τον καθένα από εμάς. Η αποδοχή, ο εφησυχασμός μόνο δυστυχία, φτώχεια και εξαθλίωση μας φέρνει. Τώρα ξεσηκωμός. Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση, καμία αλλαγή στις εργασιακές μας σχέσεις. Οι εργαζόμενοι στη "Phonemarketing" περήφανα απέρριψαν την πρόταση της εργοδοσίας να δουλεύουν ένα 8ωρο τη βδομάδα. Με τη συμπαράσταση των ταξικών συνδικάτων η απάντησή τους ήταν άμεση και αποφασιστική, με διαδοχικές αποφάσεις γενικών συνελεύσεων προχωρούν σε 24ωρες απεργίες εδώ και 15 μέρες», υπογραμμίζει το συνδικάτο.

Καλεί τους εργαζόμενους στη «Newsphone» να κάνουν το ίδιο. Να ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή των χαλυβουργών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων στη «Phonemarketing». «Να βροντοφωνάξουμε πως νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Εχουμε τη δύναμη να βάλουμε φραγμό στα σχέδιά τους», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ