Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΤΕΛ
Απεργούν αύριο για μισθούς - απολύσεις

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή και σε αγωνιστική συμπαράταξη τους επιβάτες

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ ενάντια στο χτύπημα των ΣΣΕ και τις απολύσεις, με τις ταξικές δυνάμεις, τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στην Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, να τους καλούν σε μαζική δυναμική συμμετοχή.

Ακόμα η ΔΑΣ καλεί τους επιβάτες «να συμπαραταχθούν, για να αποτρέψουμε από κοινού αυτά που συμβαίνουν. Κοινός αντίπαλός μας είναι οι μεγάλοι ιδιοκτήτες, η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ».

Στα πλαίσια της γενικότερης επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη οι εργοδότες των ΚΤΕΛ «επιδιώκουν την κατάργηση των ΣΣΕ. Θέλουν εργαζόμενους με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα. Αφού εισέπρατταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σήμερα, της επιδοτήσεις τόσο στα εισιτήρια, όσο και για την ανανέωση των οχημάτων τους, οι εργοδότες στο όνομα της κρίσης γίνονται ολοένα και πιο αδίσταχτοι. Πλήθος απολύσεων το τελευταίο διάστημα σε ΚΤΕΛ, τουριστικά, φορτηγά. Ξεκινώντας με έξι απολύσεις ανά μήνα στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής και όχι μόνο. Η πλήρης απελευθέρωση των μεταφορών συντρίβει και τους μικροϊδιοκτήτες και τους εργαζόμενους, δημιουργώντας πεδίο λαμπρό για τις μεγάλες εταιρείες. Παρά την προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εφησυχασμού το προηγούμενο διάστημα από την πλειοψηφία της ΟΣΜΕ (ΠΑΣΚΕ), ο κόμπος έφτασε στο χτένι».

Καταλήγοντας, η ΔΑΣ καλεί σε αγώνα «για μια συγκοινωνία προς όφελος του λαού με ασφάλεια και αξιοπιστία στις μετακινήσεις των επιβατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ