Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Προσπάθεια παρεμπόδισης εξόρμησης της ΚΝΕ

Προσπάθεια παρεμπόδισης εξόρμησης της ΚΝΕ στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα, από ένα φύλακα, εκπαιδευτικούς αλλά και τη διεύθυνση, καταγγέλλει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καρδίτσας της ΚΝΕ. Μάλιστα, το ΔΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει ότι υπήρξε καθηγητής που έβαλε απουσίες σε τρεις μαθητές επειδή συζητούσαν με τα μέλη της ΚΝΕ!

Κόντρα στις προσπάθειες εκφοβισμού, η εξόρμηση έγινε και τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μίλησαν με τους εργαζόμενους μαθητές, καλώντας τους να οργανώσουν τον αγώνα τους. Το ΝΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ σημειώνει: «Το καθεστώς της μαθητείας του ΟΑΕΔ είναι δουλεμπόριο! Οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ είναι παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, που θέλουν να τους πείσουν ότι είναι φυσιολογικό να παρατάνε το σχολείο για να βγουν από νωρίς στο μεροκάματο, ότι είναι φυσιολογικό να πληρώνονται με μισθούς πείνας, αφού είναι μαθητευόμενοι, ότι πρέπει να σκύβουν το κεφάλι για να μάθουν την τέχνη. Είναι όμως η ανάγκη που τους σπρώχνει να βγουν στο μεροκάματο για να στηρίξουν τις οικογένειές τους, ανάγκη που το ίδιο το σύστημα γεννά, καταδικάζοντας τους πολλούς στη φτώχεια για να πλουτίζουν οι λίγοι, ειδικά σήμερα που έχουμε καπιταλιστική κρίση».

«Καλούμε τους εργαζόμενους μαθητές του ΟΑΕΔ και κάθε νέο εργαζόμενο να καταδικάσουν αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές και να δώσουν οργανωμένη απάντηση σε κάθε σχολή, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά», τονίζει το ΝΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ και υπογραμμίζει ότι «δεν μπορεί στις σημερινές συνθήκες να μπαίνει ζήτημα αν οι μαθητές του ΟΑΕΔ θα συζητούν και θα ενημερώνονται για όσα τους αφορούν άμεσα. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ήταν και θα είναι πάντα εκεί που η εργατική τάξη, και τα παιδιά της, εργάζεται και πονάει, μπροστάρηδες στον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την αποδέσμευση από τα δεσμά του καπιταλισμού, για μια άλλη κοινωνία, όπου στο επίκεντρο δεν είναι τα κέρδη των λίγων αλλά η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ