Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΟΥΜΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Περιοδεία του ΚΚΕ σε σχολείο

Παρέμβαση στο 1ο Γυμνάσιο Μαλακοπής στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, προκειμένου να σταματήσει η προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη διεύθυνση του σχολείου, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης με τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα.

Η διεύθυνση και μερίδα εκπαιδευτικών συστηματικά προσπαθεί να εμποδίσει τους νεολαίους της ΚΝΕ και μέλη της τοπικής ΚΟ του ΚΚΕ να πραγματοποιούν ενημερωτικές εξορμήσεις στο σχολείο και να συζητούν με τους μαθητές. Σε μια από τις τελευταίες εξορμήσεις επιτέθηκαν σε μέλος της ΚΝΕ και το προπηλάκισαν. Σε άλλη εξόρμηση απαιτούσαν από τους μαθητές να πετάξουν τις προκηρύξεις που τους μοίραζαν από έξω τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ ενάντια στο επικίνδυνο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά.

Προχτές, η διευθύντρια αρνήθηκε να συνομιλήσει με το κλιμάκιο του ΚΚΕ προφασιζόμενη ότι ήταν φορτωμένο το πρόγραμμά της. Τελικά ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας μίλησε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τους κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι και να αποκρούσουν την προσπάθεια παρεμπόδισης της πολιτικής δράσης. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις και τις άλλες παρεμβάσεις τους και προς τους μαθητές, αλλά και προς τους εκπαιδευτικούς, με στόχο την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ