Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Κορυφώνονται οι αγωνιστικές δράσεις για τον εορτασμό της

Με πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα τιμούν τη φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (8 Μάρτη) συνδικάτα και μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα, σε μια περίοδο που κάθε εργαζόμενη, κάθε λαϊκή οικογένεια «χτυπιέται» από την καπιταλιστική κρίση. Ετσι χτες έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Τρικάλων από το Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων για τις δυσμενείς εξελίξεις στην παροχή υπηρεσιών Υγείας στις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων - εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, συνταξιούχες, αγρότισσες και τις οικογένειές τους, που προκαλεί και η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ. Επίσης χτες, ο Σύλλογος Γυναικών Λάρισας, μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και εργατικά σωματεία έκαναν κινητοποίηση στο ΙΚΑ Λάρισας ενάντια στην κατάργηση του επιδόματος τοκετού και καισαρικής.

Στη Θεσσαλονίκη

Από την περασμένη Κυριακή, οι σύλλογοι γυναικών Θεσσαλονίκης (μέλη της ΟΓΕ) μαζί με τα εργατικά σωματεία ΣΕΤΗΠ, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Ιδιωτικών Κλινικών και Εργολαβικών Καθαριστριών πραγματοποιούν εξορμήσεις, συσκέψεις και άλλες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες μέρες θα γίνουν:

  • Σήμερα, Τρίτη: Εξορμήσεις σε Δημαρχείο Πυλαίας και Τράπεζες, «ΜΠΑΡΜΠΑ-ΣΤΑΘΗ» και «AMERICAN SNACKS», «Porto Center», τηλεφωνικό κέντρο της «Cosmote», «OTIES», «Μασούτη», «Lidl», «Media Markt», «Αρβανιτίδη», «Κωστόβολο», «Trias Eco», τουριστικά γραφεία Μητροπόλεως, ΙΕΚ Σίνδου, Ιδιωτικές Κλινικές, ΑΠΘ, στις λαϊκές αγορές και τα καταστήματα Αμπελοκήπων, Κρήνης, Κουφαλίων, Ευόσμου Θερμαϊκού και στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς. Επίσης, θα γίνει σύσκεψη με εργαζόμενες στη Σταυρούπολη στις 7.30 μ.μ.
  • Αύριο, Τετάρτη: Εξορμήσεις στις καθαρίστριες του ΟΣΕ, σε VODAFON, εμπορικό κέντρο COSMOS, στις τράπεζες και το ταχυδρομείο Ευόσμου, σε Σχολεία και ΚΑΠΗ των Αμπελοκήπων, σε υπηρεσίες και καταστήματα της Πυλαίας, στο ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ» στην κλινική «Αγιος Λουκάς», στις καθαρίστριες των νοσοκομείων, στη Λέσχη του ΑΠΘ. Επίσης, το απόγευμα θα γίνουν πικετοφορία στις Συκιές και εκδηλώσεις στα γραφεία των Συλλόγων Γυναικών Τούμπας και Ε' Διαμερίσματος.
Την Τετάρτη

Η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) καλούν σε εκδήλωση - συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Παμμικρασιατικό (Φωκαίας 26).

Στη Λαμία, ο Σύλλογος Γυναικών μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ οργανώνουν εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Υγεία στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Την Πέμπτη

Στο εργοστάσιο του Παπουτσάνη θα γίνει στάση εργασίας 1μ.μ. - 2.30 μ.μ. και θα παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ το μονόπρακτο «Ποιος φοβάται τη Σοφία».

Στη Λαμία, στις 8 π.μ. θα γίνει αποκλεισμός των ταμείων του νοσοκομείου, ενώ στις 6.30 μ.μ. θα γίνει πικετοφορία στο κέντρο της πόλης.

Στο Αλιβέρι, ο Σύλλογος Γυναικών θα κάνει εκδήλωση στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στη Λιβαδειά, στις 7.30 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο, στη 1 μ.μ. ομιλία στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και στις 7 μ.μ. συζήτηση με θέμα «Εργασία - Ανεργία - Μητρότητα» στο καφέ Αστραδενή.

Την Κυριακή

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις μητέρες του κλάδου στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή της γυναίκας της εργατικής τάξης στην ανάπτυξη του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Στις 10 π.μ. στο θέατρο ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ (Ακαδημίας 3) η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνει εκδήλωση με μαρτυρίες γυναικών από τους αγώνες του λαού μας και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Είσοδος ελεύθερη - πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210- 8225.407 και 8831.368.

Στο παλιό δημαρχείο Χαλκίδας (οδός Αβάντων) ο Σύλλογος Γυναικών και συνδικάτα θα κάνουν εκδήλωση στις 7 μ.μ. και προβολή της ταινίας «Το αλάτι της γης».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΠΑΣΑΣ) ΔΕΗ, καλεί σε εκδήλωση με θέμα: «Η Γυναίκα και οι επιπτώσεις της πολιτικής της ΕΕ στην Κοινωνική Ασφάλιση» στις 10.30 π.μ., στην Αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ