Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΗ
Στον αέρα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Από παλιότερη κινητοποίηση στον οίκο ναύτου
Από παλιότερη κινητοποίηση στον οίκο ναύτου
Στον αέρα βρίσκονται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ναυτεργατών και των οικογενειών τους, τα επιδόματα ανεργίας και σπουδών των ναυτεργατών, αλλά και η οικονομική ενίσχυσή τους λόγω Πάσχα, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της συγκυβέρνησης να εντάξει και τον Οίκο Ναύτη στον ΕΟΠΠΥ, από την 1η Απρίλη. Η απόφαση αυτή, η οποία λήφθηκε αιφνιδιαστικά, χωρίς να υπάρχει σχετική αναφορά στους εφαρμοστικούς νόμους, ξεσήκωσε στο πόδι ναυτεργάτες, αλλά και τους εργαζόμενους του Οίκου Ναύτη υγειονομικό και υπαλληλικό προσωπικό, οι οποίοι από χτες ξεκίνησαν κατάληψη του Οργανισμού επ' αόριστο.

Στον Οίκο Ναύτη, μαζί με τους εργαζόμενους βρέθηκαν χτες αντιπροσωπείες των ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωσης Μαγείρων, ΠΕΣ ΝΑΤ και άλλων ναυτεργατικών σωματείων και ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Το κλείσιμο επί της ουσίας του Οίκου Ναύτη αφορά περίπου 200.000 ασφαλισμένους και έρχεται να προστεθεί στα απανωτά χτυπήματα που δέχονται μαζί με τους εργαζόμενους της στεριάς και οι εργάτες της θάλασσας από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης. Χτες δημοσιεύτηκε η κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στις 28 Φλεβάρη, η οποία προβλέπει τη μείωση των συντάξεων του ΝΑΤ, αναδρομικά από την 1η Γενάρη του 2012. Επιπλέον, ήδη διαρρέεται ότι κλείνει και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και ότι πρόκειται για απόφαση του πρόσφατου υπουργικού συμβουλίου που ακόμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Με βάση τις εξελίξεις και κάτω από την παρέμβαση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, σήμερα στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ με θέμα; «Απόφαση για απεργία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ