Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΛΜΑΝ
Στο πλευρό των απεργών το ΚΚΕ

Στο πλευρό των απεργών εργατών του εργοστασίου της «ΣΕΛΜΑΝ» (επιχείρηση επεξεργασίας ξύλου) στην Κομοτηνή που από την περασμένη Πέμπτη προχώρησαν σε απεργία διαρκείας, αντιδρώντας στα σχέδια της εργοδοσίας να πραγματοποιήσει μαζικές απολύσεις και να επιβάλει μειώσεις στους μισθούς, βρέθηκε χτες το πρωί αντιπροσωπεία της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ με τον βουλευτή Θόδωρο Ιγνατιάδη.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη νέα επίθεση της εργοδοσίας, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ξεκινήσει σταδιακά τις απολύσεις από το Μάρτη, με στόχο να μειώσει το προσωπικό περίπου κατά 50% και να επιβάλει μειώσεις μισθών. Κόντρα στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, οι 110 εργαζόμενοι στέκονται ενωμένοι και αγωνιστικά προσανατολισμένοι. Βρίσκονται καθημερινά στο χώρο δουλειάς και περιφρουρούν το εργοστάσιο, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζουν κλιμάκωση των αγωνιστικών τους δράσεων με πολύμορφες παρεμβάσεις τις επόμενες μέρες.

Ο Θ. Ιγνατιάδης μίλησε στους εργαζόμενους και στη συνέχεια συναντήθηκε με το ΔΣ του σωματείου τους. Τους κάλεσε να συντονίζουν τη δράση τους με τους εργαζόμενους των άλλων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, και να δώσουν όλοι μαζί τον αγώνα, συσπειρωμένοι με το ταξικό κίνημα, για την ανατροπή της πολιτικής που οπλίζει το χέρι της εργοδοσίας στην πιο βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ