Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11202

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Καταψήφισαν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ να καταργηθούν όλα τα χαράτσια

ΣΕΛ.  7
«ΚΟΥΡΕΜΑ» ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Ξεδιάντροπη ληστεία σε βάρος των εργαζομένων και ειδικά των νέων

ΣΕΛ.  6

ΠΑΜΕ: Σήμερα δράση για τους ανέργους στα γραφεία ΟΑΕΔ όλης της χώρας

MotionTeam

Το ΠΑΜΕ καλεί σε οργανωμένη πάλη για:

  • Να μη μειωθεί το επίδομα ανεργίας. Να μη μειωθεί κανένα επίδομα του ΟΑΕΔ.
  • Διαγραφή χρεών από τόκους, μείωση κατά 50% όλων των δανείων, αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους, μικρομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 45.000 ευρώ, για τετραμελή οικογένεια.
  • Διαγραφή δανείων απόκτησης πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών, που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Εκτακτο επίδομα ένα μισθό, για όλους τους ανέργους τώρα.
  • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για χορήγηση επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του στους άνεργους αυτοαπασχολούμενους.
  • Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση 100%, και για τις οικογένειές τους.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ, απαγόρευση της διακοπής νερού, ρεύματος, σταθερού τηλεφώνου. Δωρεάν κάρτα απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος.
  • Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
  • Δωρεάν παροχή απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων, πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές.

ΣΕΛ.  3

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Εργασιακή ζούγκλα για το σύνολο των νέων εργαζομένων

Μειώσεις μέχρι και πάνω από 50% του μισθού για τους νέους εργαζόμενους, προβλέπει η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. ΚΝΕ: Κανένας νέος να μην υποχωρήσει στις πιέσεις των εργοδοτών και των μηχανισμών τους.


ΣΕΛ.  9

Βάλτε τέλος στο χαράτσι

Χτες, πολλά αστικά ΜΜΕ, με αφορμή τις ουρές που δημιουργήθηκαν στα ταμεία της ΔΕΗ από το γεγονός δηλαδή ότι διοίκηση της ΔΕΗ και κυβέρνηση εξήγγειλαν ότι «δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα η μερική εξόφληση ενός λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί στον επόμενο λογαριασμό εξοφλείται το τμήμα του λογαριασμού που δεν έχει καταβληθεί, δηλαδή αυτό που αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων και όχι η κατανάλωση ρεύματος», έκαναν κριτική στην κυβέρνηση επειδή δεν μπορεί να εισπράξει τα χαράτσια και ταλαιπωρεί λαϊκούς ανθρώπους. Δε νοιάζονται για την εξαθλίωση του λαού από τα αλλεπάλληλα βάρβαρα μέτρα, αλλά από τις δυσκολίες της κυβέρνησης να καταφέρει γοργά την εφαρμογή τους. Γεγονός που οφείλεται και στη λαϊκή πάλη ενάντιά τους. Γι' αυτό, τα λαϊκά στρώματα, εντείνοντας την πάλη, ακόμα πιο αποφασιστικά πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν το εξοντωτικό χαράτσι με οποιονδήποτε τρόπο, αξιώνοντας την πλήρη κατάργησή του, απαιτώντας από τη συγκυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ να σταματήσουν τους εκβιασμούς και τον εμπαιγμό. Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να δέχεται την πληρωμή μόνο του ρεύματος χωρίς κανέναν όρο. Ο λαός μπορεί, έχει τη δύναμη, να βάλει τέλος και στο χαράτσι και στον εμπαιγμό της κυβέρνησης.



«ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»
Λογική του «ξεροκόμματου» για εξαθλιωμένους

ΣΕΛ.  8
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΚΑ
Θεωρεί ... αναξιόπιστες τις καταθέσεις κομμουνιστών

ΣΕΛ.  15
ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Αφήνουν ξανά χωρίς φάρμακα ασφαλισμένους

ΣΕΛ.  32
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Απεργιακές κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα

ΣΕΛ.  8
ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
Οργανα χειραγώγησης των συνειδήσεων

ΣΕΛ.  30
ΝΔ
Αντικομμουνισμός με ύφος στρατοδίκη

ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Την 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, τιμούμε τις εργαζόμενες γυναίκες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις νέες, τις μετανάστριες, που αποτελούν, μαζί με τη νεολαία, τα πρώτα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης.


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ