Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Συστήνει «ομάδα εργασίας»

Την αστυνομία εμπλέκει η κυβέρνηση στο ζήτημα της φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων με αφορμή την κλοπή στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Το ΥΠΠΟΤ ανακοίνωσε τη συγκρότηση «ομάδας εργασίας» για την «αξιολόγηση των κινδύνων προς τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία». Η ομάδα αποτελείται από τους: Τσενέ Σωτήρη, αντιστράτηγο ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., επίτιμο διευθυντή ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων 2004, Φρησίρα Κώστα, διευθυντή Εκτέλεσης Εργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων, Χαρμαλιά Νίκο, εκπρόσωπο του ΥΠΠΟ στην Ομάδα Ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, Κουρίνου Ελένη, έφορο Αρχαιοτήτων Ακρόπολης, Κοτταρίδη Αγγελική, έφορο Αρχαιοτήτων Βεργίνας - Πέλλας, Καπελώνη - Χούλια Σουζάνα, διευθύντρια Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία συμμετέχει στην «ενίσχυση του συστήματος εποπτείας - ελέγχου» μουσείων και αρχαιολογικών χώρων σε 24ωρη βάση, προγραμματίζεται εκπαίδευση «σεμιναριακού τύπου» και συντάσσεται εγχειρίδιο για θέματα ασφάλειας σε συνεργασία με την αστυνομία και την πυροσβεστική, αναβάθμιση των συστημάτων συναγερμού, πυρασφάλειας κ.λπ.

Αυτή η πρωτοβουλία σε σχέση και με την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της έλλειψης προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ