Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
Στο δρόμο 98 συμβασιούχοι εργαζόμενοι

Υστερα από απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να παραδώσει σε ιδιώτες την αποκομιδή απορριμμάτων

Στο δρόμο θα πεταχτούν 98 συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του ΧΥΤΑ στο Δήμο Χερσονήσου στο Νομό Ηρακλείου, αφού, με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, την αποκομιδή των απορριμμάτων αναλαμβάνει ιδιώτης, μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό που έγινε. Ουσιαστικά, ο Δήμος Χερσονήσου, ακολουθώντας πιστά τον «Καλλικράτη» που από κοινού στήριξαν και στηρίζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, προχωράει σε μαζικές απολύσεις στην καθαριότητα παραδίδοντας βορά στο κεφάλαιο υπηρεσίες του δήμου, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνει φόρους, τέλη κ.λπ.

Στα πλαίσια αυτά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησαν προχώρησαν σε κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου ώστε να καταθέσουν ψήφισμα για τις απολύσεις, τη λήξη των συμβάσεων και την επικείμενη ανεργία τους, κάτι το οποίο τελικά αποτράπηκε από τους μηχανισμούς της δημοτικής αρχής με εκφοβισμό και τρομοκρατία που τους ασκήθηκε, όπως καταγγέλλει και σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Χερσονήσου του ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση, επίσης, τονίζεται ότι το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο Δήμο Χερσονήσου, καλώντας τους όλους, «μόνιμους» και συμβασιούχους, να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Δ. Χερσονήσου, να εμπιστευθούν το ΠΑΜΕ.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ Χερσονήσου παραβρέθηκε το μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Συντυχάκης Μανώλης, για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας και του ΧΥΤΑ Χερσονήσου, που διαμαρτύρονταν για την απόφαση του ΔΣ να εκχωρήσει την αποκομιδή των σκουπιδιών σε ιδιώτη εργολάβο.

Στην παρέμβασή του, ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις του «Καλλικράτη» και τη μέχρι σήμερα εφαρμογή του απαιτώντας την ανάκληση της απόφασης και ακύρωση της σύμβασης, τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στην καθαριότητα όπου το αντικείμενο επιβάλλει την ύπαρξη μόνιμων εργαζομένων και όχι εποχιακών. Επίσης τη διεκδίκηση των πόρων που παράνομα, όπως τόνισε, παρακρατεί η κυβέρνηση από τους δήμους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ