Παρασκευή 27 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συνεχίζεται η κατάληψη του ΣΜΑ Ευκαρπίας

Την επ' αόριστον κατάληψη του χώρου όπου εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή της Ευκαρπίας, συνεχίζουν κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Για τρίτη ημέρα χτες, μαζί με μαθητές, εμπόδισαν την εκτέλεση των εργασιών.

Απαιτούν να σταματήσει άμεσα η κατασκευή του ΣΜΑ σε αυτή την τοποθεσία, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους και να μεταφερθεί σε έκταση μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Οι κάτοικοι ζητούν να συγκληθεί έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα του ΣΜΑ ώστε να συζητηθεί η αλλαγή χωροθέτησης της κατασκευής του ΣΜΑ και η υλοποίηση του συνολικότερου περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι Λαϊκές Επιτροπές, Ευκαρπίας, Πολίχνης, Σταυρούπολης, οι οποίες σημειώνουν πως οι εξελίξεις που σχεδιάζονται για την περιοχή (εργοστάσια ενεργειακής καύσης και ΣΜΑ) θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τις ήδη υποβαθμισμένες Βορειοδυτικές συνοικίες και ανοίγουν το δρόμο, ώστε σύντομα να δοθεί άδεια στο ΤΙΤΑΝ για την καύση αποβλήτων. Τονίζουν την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικού σχεδίου ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων από Ενιαίο Κρατικό Φορέα, ο οποίος θα λειτουργεί με γνώμονα την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος και θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και καλούν το λαό να παλέψει γι' αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ