Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συντονισμένη προπαγάνδα για την εξαπάτηση του λαού

Να ξεπλύνουν τις αντιλαϊκές πομπές της σοσιαλδημοκρατίας προσπαθούν τα στελέχη και οι υποψήφιοι διάδοχοι

Χέρι χέρι προχωράει στο ΠΑΣΟΚ η μάχη της διαδοχής με την ενιαία προσπάθεια της σοσιαλδημοκρατίας να ξεπλυθεί από τις αντιλαϊκές πομπές της και να εγκλωβίσει το λαό σε αυταπάτες ότι ενδεχόμενη αλλαγή στην ηγεσία σημαίνει και αλλαγές στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Δεδομένη είναι, εξάλλου, η παρέμβαση μερίδων της αστικής τάξης στην κούρσα της διαδοχής, στο φόντο των συνολικότερων αλλαγών που προωθούν τα αστικά επιτελεία στο πολιτικό σύστημα για να το θωρακίσουν.

Χτες, ο μοναδικός έως τώρα δηλωμένος επίσημα σαν υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοΐδης, υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, επανήλθε με άρθρο του στα «ΝΕΑ» και ζητάει να ανοίξουν άμεσα οι διαδικασίες απολογισμού του κυβερνητικού έργου την προηγούμενη διετία και αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων να ξεκινήσουν οι διεργασίες για την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση.

Ο ίδιος καταγράφει εννέα «στρατηγικούς στόχους» για να ανακοπεί - όπως λέει - «η πορεία προς τη φτωχοποίηση, τη στασιμότητα, την ταπείνωση, την αναξιοπρέπεια και την υπονόμευση του εθνικού μας μέλλοντος», στα οποία η συμβολή του σαν μέλος της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης παραμένει αδιαμφισβήτητη. Σαν να μην υπήρξε ποτέ στέλεχος των πλέον αντιλαϊκών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, το πρόγραμμα των οποίων υπερασπίστηκε με πάθος, ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανακαλύπτει τώρα την «κομματική γραφειοκρατία» και ισχυρίζεται ότι «το ΠΑΣΟΚ διέρρηξε τη σχέση του με την πολιτική και ιδεολογική του παράδοση», θέλοντας να θολώσει τα νερά ως προς τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική που υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ από τα γεννοφάσκια του.

Απαντώντας στον Μ. Χρυσοχοΐδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ.Πρωτόπαππας είπε μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» ότι «δεν είναι θεμιτό να είσαι στην ηγεσία μιας πορείας και ξαφνικά να υποστηρίζεις πως δεν ήσουν». Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «πρέπει να γίνουν αλλαγές στο κόμμα, όχι μόνο σε αρχηγό αλλά και σε νοοτροπία» και εκτίμησε ότι από την αρχή του νέους έτους θα ανοίξουν οι διαδικασίες και ίσως και η εκλογή νέου προέδρου.

Ανασταίνουν την «κεντροαριστερά»

Από την πλευρά του, ο Χ. Καστανίδης είπε («Βήμα Fm») ότι «χρειαζόμαστε ιδέες, δεν χρειαζόμαστε πρόσωπα» και εκτίμησε ότι ο Γ. Παπανδρέου θα ανοίξει τα χαρτιά του τις επόμενες ημέρες. Για να απαλλάξει την προηγούμενη κυβέρνηση από τις ευθύνες της στο τσάκισμα του λαού, ισχυρίστηκε με θράσος ότι «στην ανατροπή της έπαιξαν καθοριστικό ρόλο το εγχώριο και διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο», όταν αποδεδειγμένα όλα τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν για τη σωτηρία του κεφαλαίου και τη χρεοκοπία του λαού.

Ο Χ. Καστανίδης συνυπογράφει μαζί με άλλους 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κείμενο «για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς» και παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ σαν πολέμιο του «τραπεζικού συμφέροντος» έναντι του «εθνικού»!

Παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις, ο Χρ. Παναγιωτακόπουλος και άλλοι βουλευτές διένειμαν χτες κείμενο με το οποίο ζητάνε την «επανίδρυση και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ ως ριζοσπαστικού, δημοκρατικού, σοσιαλιστικού κινήματος και όχι ως αντίβαρο, αλλά ως δύναμη και προοπτική για τη μεταβολή των εξελίξεων που με ταχύτητα οδεύουν στον ακραίο και απόλυτο καπιταλισμό» και καλούν σε εσωκομματική συγκέντρωση το Σάββατο για «να ενώσουμε δυνάμεις, να συντονίσουμε επεξεργασίες, να ανοίξουμε πρωτοβουλίες και δράσεις επανίδρυσης».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, τέλος, Γ. Ραγκούσης, κατήγγειλε στην ομιλία του στη Βουλή στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της προηγούμενης κυβέρνησης πως «έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους προκειμένου να ανασταλούν οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη ο τόπος για να στείλει το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να παράξει πλεονάσματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ