Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Κοροϊδεύει αισχρά τους δικαιούχους

Καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας για τη νέα απόφαση του ΟΕΚ να μειώσει δραστικά το δανειοδοτικό πρόγραμμα

Την ίδια στιγμή που το κατασκευαστικό πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας δε λέει να βγει από τον «πάγο» που το έχουν βάλει κυβέρνηση και διοίκηση, προκειμένου να εξυπηρετούν το τραπεζικό κεφάλαιο, στέλνοντας τους δικαιούχους στις δαγκάνες του, τώρα προχωρούν και σε ένα ακόμα βήμα και, εκτός των άλλων, μειώνουν δραστικά και το δανειοδοτικό πρόγραμμα.

Τη νέα απόφαση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και κάνει λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία των δικαιούχων που πληρώνουν εισφορές, καθώς - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει - το νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα είναι ύψους 106 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία επιμερίζονται σε 36 εκατ. ευρώ για μικροδάνεια επισκευής κλπ. και 70 εκατ. ευρώ για αγορά ή ανέγερση κατοικίας. «Με μέσο όρο - σημειώνει η Ομοσπονδία - 100 χιλιάδες ευρώ για κάθε δάνειο τα χρήματα αντιστοιχούν σε 700 δάνεια, δηλαδή σε 14 δάνεια ανά νομό».

Η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης ότι αυτή τη στιγμή το αποθεματικό του ΟΕΚ είναι 450 εκατομμύρια ευρώ. «Δεν τολμούν - συνεχίζει - να βάλουν χέρι γιατί γνωρίζουν πως το ΙΚΑ σφίγγει τη στρόφιγγα της απόδοσης των εισφορών που εισπράττει για τον Οργανισμό. Σήμερα όχι μόνο δεν αποδίδει τα 2 δισ. που παράνομα παρακρατεί από τον Οργανισμό, αλλά καταβάλλει ελάχιστα από τις τρέχουσες εισφορές που εισπράττει για τον ΟΕΚ».

Υπογραμμίζει επίσης ότι - όπως ομολόγησε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού - μέχρι τις 15 Γενάρη θα γίνει συγχώνευση του ΟΕΚ με την Εργατική Εστία. «Οι εισφορές - τονίζει η Ομοσπονδία - των εργαζομένων θα πάνε πεσκέσι στους δανειστές και τους τραπεζίτες. Για αυτό απαξιώνουν τον Οργανισμό και το προσωπικό του και πετάνε έξω από τα προγράμματα τη συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων».

Την ίδια στιγμή σημειώνει πως για το κατασκευαστικό πρόγραμμα δε γίνεται καμιά κουβέντα, ενώ οι όποιοι υπό κατασκευή οικισμοί του Οργανισμού δεν ολοκληρώνονται λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Η Ομοσπονδία, προβάλλοντας για ακόμα μια φορά το πλαίσιο αιτημάτων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, απαιτεί: Να ξεπαγώσουν όλα τα προγράμματα. Να δοθούν άτοκα δάνεια και στο ύψος της αξίας της κατοικίας στους δικαιούχους. Να προχωρήσει αποφασιστικά το κατασκευαστικό πρόγραμμα για να αποκτήσουν οι δικαιούχοι ποιοτική και φθηνή κατοικία. Να καταβάλει το ΙΚΑ άμεσα τις οφειλές των 2 δισ. ευρώ και να αποδώσει τις τρέχουσες εισφορές στον Οργανισμό. Να χρηματοδοτήσει το κράτος τον Οργανισμό και να αυξήσει την εργοδοτική εισφορά στο 2%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ