Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι την Τρίτη στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ έξω από τις εφορίες

Πρώτος σταθμός της κλιμάκωσης οι παρεμβάσεις ενάντια στη χαρατσοεπιδρομή. Στις 20 του μήνα, νέες κινητοποιήσεις για την προστασία των ανέργων

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή απεργία
Στιγμιότυπο από την προχτεσινή απεργία
Δράση για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από την εξαθλίωση αλλά και την κλιμάκωση της πάλης με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής αναλαμβάνουν οι ταξικές δυνάμεις. Ετσι, με εφόδιο τη νέα πείρα που άφησε πίσω της η σκληρή μάχη της προχτεσινής πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, συνολικά τα λαϊκά στρώματα να δώσουν μαζικό «παρών» στις κινητοποιήσεις που οργανώνει στις 6 και στις 20 Δεκέμβρη, ενάντια στη χαρατσοεπιδρομή και για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, αντίστοιχα.

«Την Τρίτη 6 Δεκέμβρη, σε κάθε πόλη, σε κάθε περιοχή σε όλη την Ελλάδα, οργανώνουμε συγκεντρώσεις μπροστά στα γραφεία των εφοριών. Απαιτούμε: Να ακυρωθεί το χαράτσι για τα σπίτια. Να σταματήσει η φοροληστεία. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Δυναμώνουμε την πάλη μας, οργανώνουμε την οργή μας και τις δυνάμεις μας. Το απόγευμα συνεχίζουμε με συλλαλητήρια σε κάθε πόλη, σε κάθε δήμο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. «Δε θα επιτρέψουμε - συνεχίζει - να κοπεί το ρεύμα σε καμία οικογένεια που δε θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Κανένας μόνος του στην επίθεση, που μας έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου και τα κόμματά τους. Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες, να πάρουμε ο καθένας μας την ευθύνη της οργάνωσης της πάλης, της αντίστασης, της απειθαρχίας. Αξιοποιούμε όλες τις μορφές δράσης και πάλης, με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα γραφεία, συσκέψεις στα σχολεία, στη γειτονιά, ακόμα και σε επίπεδο πολυκατοικίας. Να πάρουμε αποφάσεις απόρριψης του χαρατσιού. Οι εκβιασμοί και οι απειλές της κυβέρνησης ότι θα διακοπεί το ρεύμα σε όποιους δεν πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα δε θα περάσουν», τονίζει, και καταλήγει:

«Να αποτρέψουμε στην πράξη με κάθε τρόπο τη διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη. Να υπερασπισθούμε κάθε συνάδελφο και γείτονα, με αποφασιστικότητα, κάνοντας ανθρώπινο τείχος μπροστά σε όποιον έρθει να κόψει το ρεύμα, γιατί δεν πλήρωσε το χαράτσι. Ολοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας μια γροθιά, όλη η γειτονιά μαζί. Οσοι παίρνουν το λογαριασμό να ενημερώνουν για το πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής το σωματείο τους, τη Λαϊκή Επιτροπή στη γειτονιά, για να υπάρχει ετοιμότητα όταν επιχειρηθεί η διακοπή του ρεύματος.

  • Να βάλουμε λουκέτο στα ρολόγια, να μην ανοίγουμε την πόρτα στα συνεργεία που έρχονται να κόψουν το ρεύμα.
  • Να συγκροτούμε λαϊκές ομάδες επανασύνδεσης του ρεύματος σε κάθε σωματείο και γειτονιά. Παντού επιτροπές επαγρύπνησης και περιφρούρησης.
  • Οργάνωση καθημερινών παρεμβάσεων στα γραφεία της ΔΕΗ (ή εφορίες) σε κάθε περιοχή».
Η πάλη κατά της ανεργίας δεν αφορά μόνο τους ανέργους!

Ζήτημα πρώτης γραμμής αποτελεί και η πάλη για την ουσιαστική προστασία των ανέργων που αυξάνονται δραματικά. «Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα, με συλλαλητήρια στις 20 Δεκέμβρη για τους ανέργους σε κάθε πόλη», επισημαίνει το ΠΑΜΕ, και υπογραμμίζει: «Η πάλη για προστασία των ανέργων πρέπει ν' αποτελέσει ένα από τα κεντρικά ζητήματα για τα ταξικά συνδικάτα. Δεν αφορά μόνο τους ανέργους. Είναι ζήτημα συνολικά των εργαζομένων καθώς η επίθεση που δέχονται σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στο οικογενειακό τους εισόδημα με τις καθημερινές αυξήσεις, με τα χαράτσια και τους φόρους, με τη μείωση των ήδη ανεπαρκών κρατικών δαπανών στην Παιδεία και την Υγεία, κάνει όλο και πιο δύσκολη την επιβίωση της οικογένειάς τους.

Γι' αυτό ο αγώνας εργαζομένων και ανέργων πρέπει να είναι ενιαίος και κοινός. Γι' αυτό η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, στα Σωματεία, στις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές είναι απαραίτητη.

Αρχίζουμε από σήμερα την προετοιμασία των συλλαλητηρίων.

Κάθε κλάδος, κάθε Σωματείο, οι Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά να βρεθούμε δίπλα στους ανέργους. Ολοι μαζί, μια γροθιά.

Να διεκδικήσουμε μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα του ΜΑΣ(2012-02-05 00:00:00.0)
Στόχος η οργανωμένη αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα(2011-11-29 00:00:00.0)
Επανασύνδεση ρεύματος σε τετραμελή οικογένεια(2011-11-25 00:00:00.0)
Οργανώνεται η πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα(2011-11-15 00:00:00.0)
«Αρνούμαστε οργανωμένα να πληρώσουμε τα χαράτσια»(2011-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ