Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟ COSMETICS»
Ξεκινούν επαναλαμβανόμενες απεργίες

Η εργοδοσία καταδίκασε 350 εργαζόμενους σε μια μέρα τη βδομάδα δουλειά, ώστε να τους εξαντλήσει και να τους εξαναγκάσει σε παραίτηση

Τις αποθήκες, τα εμπορεύματα και συνολικά τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας «Γερολυμάτος cosmetics» στα Οινόφυτα, στο Κρυονέρι, στο Μαρκόπουλο και στη Θήβα περιφρουρούν από προχθές οι εργαζόμενοι για να διασφαλίσουν την αποζημίωσή τους, αφού, όπως όλα δείχνουν, η εργοδοσία έχει αποφασίσει να πετάξει στο δρόμο τους περίπου 350 εργαζόμενους εντελώς ξεκρέμαστους. Αξιοποιώντας τη νομοθεσία για την εκ περιτροπής εργασία, η εταιρεία τους ανακοίνωσε ότι από την 1 Δεκέμβρη θα εργάζονται «τυπικά» μια φορά τη βδομάδα (σ.σ. ένα μεροκάματο και ένα ένσημο τη βδομάδα) χωρίς να προσέρχονται στο χώρο εργασίας.

Εν ολίγοις, η εργοδοσία αξιοποιεί ένα όπλο που της προσέφεραν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου για να λυγίσει τους εργαζόμενους, να τους εξαναγκάσει σε παραίτηση, αφού έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει αυτό το καθεστώς για 10 μήνες από σήμερα. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι δε θα έχουν δουλειά, δε θα έχουν αποζημίωση, δε θα δικαιούνται επίδομα ανεργίας. Πρόκειται για μια πρωτοφανή αντεργατική μεθόδευση, η οποία δεν είναι άσχετη και με την επίθεση που δέχονται οι 1.400 εργαζόμενοι του ομίλου ALAPIS (σ.σ. και οι δυο εταιρείες είναι συμφερόντων Λαυρεντιάδη), για μείωση του προσωπικού κατά 50% και μείωση μισθών έως και 30%. Το επιχειρησιακό σωματείο έχει προκηρύξει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες και καλεί όλους τους εργαζόμενους «να σταθούν στο πλευρό μας, ώστε αυτή η "πρωτότυπη" και προκλητική εργοδοτική ενέργεια να μη βρει μελλοντικούς μιμητές».

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν και χθες στις αποθήκες της εταιρείας στα Οινόφυτα δηλώνοντας απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να φύγουν από κει αν δεν πάρουν αυτά που τους ανήκουν. «Τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς, έχουμε δώσει τον εαυτό μας. Και ποιο είναι το αντάλλαγμα; Τώρα είμαστε στο δρόμο, χωρίς να μας υπολογίζει κανείς...». «Πώς θα ζήσουμε χωρίς αποζημίωση, δουλειά, επίδομα; Αν νομίζουν ότι θα τους τα χαρίσουμε είναι γελασμένοι».

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν χτες η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της ΟΕΦΣΕΕ, και ο Γιάννης Κομνηνός, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, χτες εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί και στα δικαστήρια όπου θα δικαζόταν η καταγγελία τους προς το ΔΣ της εταιρείας και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ