Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιδραστικές παρεμβάσεις στο φοιτητικό κίνημα

Χτες, η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, συναντήθηκε με το λεγόμενο «κίνημα Ανοιχτών Σχολών». Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα ετερόκλητο πράγμα που στήθηκε από μηχανισμούς και ΜΜΕ την περίοδο των τελευταίων καταλήψεων. Στις γενικές συνελεύσεις των σχολών εκφράστηκε με ένα «όχι στην κατάληψη» και τίποτε άλλο και σ' αυτές τις κινήσεις συναντήθηκαν μέλη της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ, της νεολαίας της «Δημοκρατικής Αριστεράς», του ΛΑ.Ο.Σ. και άλλοι που στην πράξη υποστήριξαν τελικά με τη στάση τους το νόμο - πλαίσιο. Η χτεσινή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου Παιδείας να «ανασυγκροτήσει το φοιτητικό κίνημα», στην οποία έχουν συναινέσει και οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.

Μετά τη συνάντηση, η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως «κάποιοι προσπάθησαν να επενδύσουν στο κλείσιμο των Ιδρυμάτων», αλλά οι φοιτητές «ενεργοποιήθηκαν»(!) και «το ζωντανό κίνημα των "Ανοικτών Σχολών" απαίτησε και πάλεψε για ανοικτές Σχολές»! Ενώ, συμπλήρωσε πως «βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μία ειλικρινής συζήτηση για την αναμόρφωση του φοιτητικού κινήματος. Ενός πραγματικά ακηδεμόνευτου κινήματος νέων»!

Ας συνοψίσουμε: Κατασκευάζεται ένα «ακηδεμόνευτο κίνημα» με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με ενιαία ψηφοδέλτια και με πρότυπο αυτό που έφτιαξαν και βάφτισαν «κίνημα ανοιχτών σχολών». Ολα συγκλίνουν ότι επιδιώκουν να χτυπήσουν την οργανωμένη συλλογική έκφραση των φοιτητών και να δημιουργήσουν, στη θέση της, μηχανισμούς απόλυτα ελεγχόμενους που θα δίνουν στο φοιτητή την ψευδαίσθηση της συμμετοχής, μακριά από κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικής διεκδίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ