Κυριακή 27 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011 - ΓΕΝΑΡΗΣ 2012
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αξιοποιούμε τη θετική πείρα από τη δουλειά μας στα εργοστάσια

Το κύρος του Κόμματος ανεβαίνει συνεχώς. Οι εργάτες το εμπιστεύονται, αφουγκράζονται, στηρίζονται στο Κόμμα, ρωτάνε. Αυτός είναι ο εργατόκοσμος που αιμοδοτεί το Κόμμα και σ' αυτόν θα απευθυνθούμε να ενισχύσει το ΚΚΕ από το υστέρημά του
Το κύρος του Κόμματος ανεβαίνει συνεχώς. Οι εργάτες το εμπιστεύονται, αφουγκράζονται, στηρίζονται στο Κόμμα, ρωτάνε. Αυτός είναι ο εργατόκοσμος που αιμοδοτεί το Κόμμα και σ' αυτόν θα απευθυνθούμε να ενισχύσει το ΚΚΕ από το υστέρημά του
Για το σχεδιασμό της Οικονομικής Εξόρμησης από τη ΝΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τον Παναγιώτη Ζαχαρή, οικονομικό υπεύθυνο της Οργάνωσης.

***

-- Ποια πρακτικά μέτρα παίρνει η Οργάνωση για την έγκαιρη και επιτυχή οργάνωση της Εξόρμησης, με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα σε συνθήκες κρίσης;

-- Εγκαιρα έχουν συνεδριάσει όλα τα Οργανα και οι ΚΟΒ, με ξεχωριστό θέμα την Οικονομική Εξόρμηση. Εχουν χρεωθεί κουπόνια όλες οι ΚΟΒ και όλοι οι σύντροφοι, ενώ έχουμε χρεώσει και αρκετούς οπαδούς. Εχουμε ήδη μπει στη μάχη, με στόχο την πρώτη μέρα να καλύψουμε το 30% του πλάνου, το οποίο θεωρούμε εφικτό. Παίρνουμε υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και την αντιλαϊκή πολιτική για τη διαχείρισή της. Θεωρούμε ότι αυτές οι δυσκολίες δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στη δουλειά μας και παίρνουμε όλα τα μέτρα για να ξεπεράσουμε τα όποια πρόσθετα εμπόδια.

Στους αγώνες που αναπτύχθηκαν μέχρι σήμερα, γενικότερα, αλλά και στον κλάδο της βιομηχανίας, η συμβολή του Κόμματος, αλλά και της Κομματικής Οργάνωσης της Βιομηχανίας, ήταν σημαντική. Το κύρος του Κόμματος ανεβαίνει συνεχώς. Οι εργάτες το εμπιστεύονται, μας αφουγκράζονται, στηρίζονται στο Κόμμα, ρωτάνε. Εχουμε αποκτήσει πολλές καινούριες επαφές σαν Οργάνωση, μιλάμε με πολύ περισσότερους συναδέλφους. Ερχονται στις συγκεντρώσεις μας περισσότεροι εργάτες, που τώρα αποκτούν σταθερότερη επαφή με το ΚΚΕ και συμπορεύονται μαζί του. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σύσκεψη που κάναμε πρόσφατα στο NOVOTEΛ, με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επιπλέον, έχουμε κάνει αρκετές συσκέψεις με πιο πολλούς, με εργάτες που ήρθαν για πρώτη φορά κοντά μας. Και εκεί που έχουμε κομματικές δυνάμεις ιδιαίτερα, αλλά και εκεί που δεν έχουμε και παρεμβαίνουμε πιο τακτικά. Το τελευταίο διάστημα κάναμε παρεμβάσεις για απολύσεις, για καταβολή δεδουλευμένων, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα. Πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι οι απολύσεις στη ΜΕΒΓΑΛ, αλλά και στη "Χαλυβουργία", που διακινούμε δεκάδες "Ριζοσπάστες" από την πρώτη μέρα και είμαστε σταθερά δίπλα τους.

Αυτός είναι ο εργατόκοσμος που αιμοδοτεί το Κόμμα και σ' αυτόν θα απευθυνθούμε να ενισχύσει το ΚΚΕ από το υστέρημά του. Θα ζητήσουμε λιγότερα από περισσότερους και είμαστε σίγουροι ότι η ανταπόκριση θα είναι ανάλογη της πλατιάς αναγνώρισης που έχει η συμβολή του Κόμματος στην οργάνωση της πάλης και στους εργατικούς αγώνες.

-- Τι πείρα βγαίνει από την Εξόρμηση του καλοκαιριού και της προηγούμενης χρονιάς, όπου επίσης οι οικονομικές δυσκολίες για τη λαϊκή οικογένεια ήταν οξυμένες;

-- Εχουμε σημαντική παρακαταθήκη τις προηγούμενες Οικονομικές Εξορμήσεις, στις οποίες η οργάνωσή μας υπερκάλυψε κατά πολύ το πλάνο της. Πήραμε ενίσχυση από χιλιάδες εργαζόμενους, παρά τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες δοκιμάζονταν τα λαϊκά νοικοκυριά, από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και τα βάρβαρα μέτρα που παίρνονταν από κυβέρνηση - τρόικα - ΕΕ. Εκατοντάδες οπαδοί και φίλοι του Κόμματος δούλεψαν δίπλα μας με κουπόνια και είχαν σημαντική συμβολή στην κάλυψη των πλάνων.

Είναι ενδεικτικό ότι στην εξόρμηση του 2010 αυξήθηκαν κατά 50% οι άνθρωποι που συνέβαλαν στην οικονομική δουλειά. Επίσης στην προηγούμενη Οικονομική Εξόρμηση, πολλά εργοστάσια κάλυψαν το 300% και το 200% του πλάνου τους, εντάσσοντας πολλούς φίλους του Κόμματος στην εξόρμηση. Επίσης παρατηρείται ότι όπου οι σύντροφοι βγαίνουν στο χώρο ευθύνης τους σταθερά και επίμονα με κουπόνια, κάθε βδομάδα, κάθε 10 μέρες, υπάρχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Εγιναν επίσης προσπάθειες, που τώρα θα γενικευτούν και θα ενταθούν, οι φίλοι του Κόμματος να δίνουν κόκκινο μεροκάματο και να γίνουν σταθεροί συνδρομητές του Κόμματος.

Στη συζήτηση στα Οργανα και στις ΚΟΒ πήραμε υπ' όψιν όλα αυτά τα θετικά συμπεράσματα, αλλά και τις αδυναμίες μας, με στόχο να τις ξεπερνάμε. Σήμερα πρέπει να απευθυνθούμε πολύ πιο πλατιά, όσο το δυνατόν σε περισσότερους εργαζόμενους με το κουπόνι στο χέρι. Να χρεώσουμε ακόμη περισσότερους οπαδούς και άλλους με κουπόνια και να τους εντάξουμε στη μάχη, σαν μια σημαντική εφεδρεία για το Κόμμα. Καίριο ζήτημα είναι ο καθημερινός σχεδιασμός και έλεγχος. Ηδη, καθημερινά, ελέγχουμε, σχεδιάζουμε τη δουλειά μας, παίρνουμε μέτρα για το πώς θα υλοποιηθούν τα παραπάνω.

-- Πώς συνδυάζεται η οικονομική δουλειά με τη δράση της Οργάνωσης στα μέτωπα πάλης όπου πρωτοστατεί το Κόμμα;

-- Εμείς θέλουμε η δουλειά μας για την οικονομική εξόρμηση να συνδυαστεί με την ένταση της εκλαΐκευσης της πολιτικής μας πρότασης για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, τη λαϊκή εξουσία. Θέλουμε ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι, όχι μόνο να ενισχύσουν το ΚΚΕ οικονομικά, αλλά και να συστρατευτούν μαζί του. Πολλοί απ' αυτούς να ενταχθούν στο Κόμμα, να οικοδομήσουμε γερές Οργανώσεις μέσα στα εργοστάσια, να ανεβάσουμε την κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη».

Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης θα αποτελέσει απάντηση στα κόμματα και στους μηχανισμούς του συστήματος, των διάφορων κονδυλοφόρων, που στοχοποιούν την οικονομική στήριξη του Κόμματος από το λαό μέσω των κουπονιών. Το ξέρουμε ότι η επίθεση στο Κόμμα θα ενταθεί πολύμορφα και ένας από τους τρόπους είναι η συκοφαντία για τα οικονομικά του. Το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι δε θα γίνει κρατικοδίαιτο, δε θα βάλει νερό στο κρασί του και δε θα κάνει πίσω από τις διακηρυγμένες αρχές του. Το ΚΚΕ συνειδητά αντλεί τη δύναμή του, τα οικονομικά του από την ανιδιοτελή προσφορά των μελών του και της ΚΝΕ, των φίλων, των οπαδών, των εργαζομένων και σ' αυτόν το δρόμο θα συνεχίσει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ