Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11122

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ «ΚΑΤΣΕΛΗΣ»
Η πραγματική αντιπολίτευση να γίνει στους δρόμους, στην κοινωνία, στα εργοστάσια

ΣΕΛ.  7
Ολοι στη μάχη για την πανεργατική απεργία την 1η Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  8  -  9

Λαϊκός αγωνιστικός αναβρασμός

Δυναμώνουν καθημερινά η λαϊκή πάλη και η ταξική, λαϊκή αλληλεγγύη. Παλλαϊκή απάντηση στην απεργία, 1 του Δεκέμβρη

  • Στην 27η μέρα της απεργίας, κόντρα στη μείωση μισθών και την εκ περιτροπής εργασία, οι χαλυβουργοί.
  • Σε 24ωρη απεργία χτες στην «Κόκα Κόλα», σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου, κόντρα στους εργολάβους και τη μείωση μισθών.
  • Οι εργαζόμενοι του κλάδου Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων οργανώνουν τη δράση, κόντρα στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
  • Σε αγωνιστική και απεργιακή ετοιμότητα οι εργάτες της αρτοβιομηχανίας «Κατσέλης», μετά την πολυήμερη απεργία τους για τα δεδουλευμένα.
  • Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, την Τρίτη 29 Νοέμβρη, στις 4 μ.μ., στην Ομόνοια.
  • Κλιμακώνουν τη δράση τους οι Λαϊκές Επιτροπές για την κατάργηση των χαρατσιών σε όλη τη χώρα.
  • Κινητοποιήσεις του ΜΑΣ για κάθε πλευρά της κυβερνητικής πολιτικής που πλήττει τους φοιτητές και τους σπουδαστές.
  • Αγροτικό συλλαλητήριο στις 7 Δεκέμβρη στην Καρδίτσα, πανελλαδική κινητοποίηση κτηνοτρόφων στις 14 Δεκέμβρη, δεκαήμερο παναγροτικής δράσης το Γενάρη.

ΣΕΛ.  6  -  11

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Απαίτησαν λύσεις για φλέγοντα προβλήματα παιδείας

Για δεύτερη μέρα οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έκαναν τοπικές κινητοποιήσεις σε σχολές και τμήματα, για κάθε πλευρά της κυβερνητικής πολιτικής που πλήττει τους φοιτητές και τους σπουδαστές.


ΣΕΛ.  17

Βαθαίνει η κρίση

Βιάζονται οι αστοί για την εφαρμογή των νέων μέτρων σφαγής του λαού από τη συμμαχική, των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ., κυβέρνηση των μονοπωλίων στην Ελλάδα, για την 6η δόση και τη νέα δανειακή σύμβαση, με το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο. Εντείνονται και οι εκβιασμοί στο λαό να υποταχτεί σ' αυτά τα σχέδια, ξανά στο όνομα της χρεοκοπίας, προκειμένου να σωθεί το κεφάλαιο με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από την αναπόφευκτη καταστροφή λόγω κρίσης και να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Χθες τα αστικά ΜΜΕ τρομοκρατούσαν το λαό με το παράδειγμα της Ουγγαρίας που υποτίμησε το νόμισμά της και αυξήθηκαν απότομα τα χρέη ενώ υποβαθμίστηκε κι άλλο το ήδη υποβαθμισμένο λαϊκό βιοτικό επίπεδο. Είναι η χώρα - παράδειγμα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του χρέους της και το ΔΝΤ, που πρότεινε στο λαό να παλέψει και να επιβάλει στην Ελλάδα. Για άλλη μια φορά «την πάτησαν σαν απατημένοι σύζυγοι». Ολ' αυτά γίνονται εν μέσω αγεφύρωτων αντιθέσεων ανάμεσα σε Γερμανία - Γαλλία για τη διαχείριση των κρατικών χρεών, το ρόλο της ΕΚΤ, την έκδοση ευρωομολόγων. Η προπαγάνδα για την «κρίση χρέους», τη σωτηρία του ευρώ, συγκαλύπτει την ύπαρξη βαθιάς και συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρωζώνη. Στη Γερμανία βαθαίνει η κρίση. Η Κεντρική της Τράπεζα εκτιμά ότι η πορεία της γερμανικής οικονομίας προς την ύφεση είναι μη αντιστρέψιμη μέσα στο 2012. Το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκε. Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση στον καπιταλισμό και στην ΕΕ δεν υπάρχει. Κάλπικο το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, ο λαός χρεοκοπεί. Να εμπιστευτεί τη δύναμή του, την οργάνωσή του, το δίκιο του, να αντεπιτεθεί για τα δικαιώματά του, για τη λαϊκή εξουσία, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους.



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
Αγώνες ξεκινούν οι αγρότες

ΣΕΛ.  20
ΕΕ-ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Ανταγωνισμοί και αδιέξοδα

ΣΕΛ.  13
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
Κοροϊδεύει το λαό

ΣΕΛ.  12
ΑΘΗΝΑ
Υποσιτισμός στα σχολεία

ΣΕΛ.  16
ΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα για την Οικονομική Εξόρμηση

ΣΕΛ.  3
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί στην απεργία την 1η του Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  8  -  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ