Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πληθαίνουν τα κρούσματα τρομοκράτησης του κινήματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ

Στα απανωτά κρούσματα τρομοκρατικών ενεργειών των κρατικών μηχανισμών σε βάρος του αγωνιζόμενου λαού, που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στο νομό, αναφέρεται, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, σημειώνοντας:

«Τη βία της αστυνομικής καταστολής και την τρομοκρατία της δικαστικής ρομφαίας χρησιμοποιεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., προκειμένου να επιβάλει "με το στανιό" τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και να καταπνίξει τη λαϊκή αγωνιστική αντίδραση στην αντιλαϊκή πολιτική της. Τις τελευταίες μέρες, στη Λάρισα - όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας - έχουμε απανωτά κρούσματα, που δεν είναι τυχαία και συγκυριακά, καθώς κινούνται στο πλαίσιο της γενικής κατεύθυνσης που δίνει η κυβέρνηση στους κρατικούς μηχανισμούς για διαμόρφωση κλίματος τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού.

  • Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας επέβαλε βαριές καταδίκες - φυλάκιση από 6 έως 8 μήνες - σε όλα τα μέλη του πρώην ΔΣ του Συνδικάτου - Τουρισμού Λάρισας, τιμωρώντας τα για τη συνδικαλιστική δράση τους (οργάνωσαν παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από επιχείρηση «ίντερνετ - καφέ» της πόλης μας για να καταγγείλουν την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών από την εργοδοσία). Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, πριν λίγους μήνες, είχε καταδικάσει άλλους 2 συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σε 6 μήνες φυλάκιση γιατί περιφρούρησαν πανελλαδική απεργία το 2006.
  • Στον Αμπελώνα, η αστυνομία, κατόπιν υπόδειξης της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε προσαγωγή μελών της Επιτροπής Αγώνα, μόνο και μόνο επειδή μοίραζαν ενημερωτικό υλικό και συγκέντρωναν υπογραφές διαμαρτυρίας για την υπέρογκη αύξηση στα τέλη του νερού που επέβαλε ο Δήμος Τυρνάβου.
  • Μαθητές, μέλη του 15μελούς Συμβουλίου του 10ου Γυμνασίου Λάρισας, έχουν κληθεί σε απολογία για την κατάληψη που έγινε στις αρχές της χρονιάς, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο διευθυντής του σχολείου. Είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις που διευθυντές σχολείων που πρόσκεινται, κυρίως, στο ΠΑΣΟΚ, στρέφονται εναντίον μαθητών, ζητώντας την επέμβαση της αστυνομίας.

Να σημειώσουμε ότι ανάλογα κρούσματα έχουμε και στους άλλους νομούς της Θεσσαλίας. Οι κινητοποιήσεις των Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκουν μπροστά τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλήσεις σε απολογία για τη συμμετοχή τους σε παλιότερες κινητοποιήσεις λαμβάνουν αυτές τις μέρες πολλοί αγρότες, ενόψει και των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων που προετοιμάζονται για το προσεχές διάστημα.

Ολα αυτά έχουν την ίδια αφετηρία, κινούνται στην ίδια ρότα και σημαδεύουν τον ίδιο στόχο: Αποσκοπούν στην τρομοκράτηση όλων όσοι ορθώνουν αγωνιστικό ανάστημα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου, στην κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος που αναπτύσσεται μέσα στο λαό μας, στο σταμάτημα των αγώνων που εντείνονται και πολλαπλασιάζονται.

Μάταιος ο κόπος τους! Η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού δε θα περάσει. Το ποτάμι της λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης ξεκίνησε και πίσω δε γυρίζει. Η επίδειξη αυταρχισμού και τρομοκρατικής συμπεριφοράς από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι δύναμη, αλλά έκφραση αδυναμίας. Δείχνει το φόβο που έχει καταλάβει την εξουσία της άρχουσας τάξης μπροστά στον κίνδυνο ανάπτυξης ενός λαϊκού κινήματος, ικανού και έτοιμου να αμφισβητήσει και να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ, όπως πάντα και παντού, θα συνεχίσει να δίνει όλες τις δυνάμεις του για την οργάνωση, την ανάπτυξη, την ισχυροποίηση του λαϊκού κινήματος. Ενός λαϊκού κινήματος, βεβαίως, που δε θα εμφανίζεται "χύμα", δε θα κινείται "όπου φυσάει ο άνεμος" και δε θα στοχεύει στον "αέρα" ή και "στο πουθενά", αλλά θα είναι σωστά οργανωμένο, καλά περιφρουρημένο, με καθαρό στόχο και διακηρυγμένη προοπτική την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ