Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Στάση εργασίας από τους μεταλλεργάτες

Δυναμική αγωνιστική συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας», στο Βόλο, πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι από πολλές επιχειρήσεις μετάλλου, που συμμετείχαν στην τρίωρη στάση εργασίας, δυνάμεις ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καθώς φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ.

Ηταν εκεί μεταλλεργάτες από τα εργοστάσια «ΒΕΜΕΚΕΠ», «ΒΕΚ», «ΜΕΚ», αντιπροσωπείες του Σωματείου Εργαζομένων στην «COCA - COLA», του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και πολλών σωματείων της δύναμής του. Επίσης, απεργοί από το εργοστάσιο του Ασπροπύργου, που κάλεσαν για μια ακόμα φορά τους συναδέλφους τους στο Βόλο να συμπορευτούν στο δρόμο του αγώνα για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας.

Στη συγκέντρωση, που έγινε ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», μίλησαν ο Κ. Στεργίου, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου, ο Λ. Τσελέπης, από το Σωματείο Εργαζομένων της «COCA - COLA», και ο Λ. Μπαρμπαγιάννης, εκπρόσωπος του ΜΑΣ, ενώ αγωνιστικό χαιρετισμό από τους απεργούς της «Χαλυβουργίας» του Ασπροπύργου μετέφερε ο Δ. Φάνης. Παραβρέθηκε, μεταξύ των άλλων, αντιπροσωπεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, ο Απ. Νάνος, βουλευτής του Κόμματος, κ.ά.

Απόντες ήταν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές του Σωματείου της «Χαλυβουργίας» του Βόλου, που έβαλαν την υπογραφή τους στους εκβιαστικούς όρους του Μάνεση, χτες πήγαν σε άλλο εργοστάσιο της περιοχής, τάχα να... διαδηλώσουν, ενώ την ίδια ώρα στο εργοστάσιο που εργάζονται, ο εργοδότης είχε μαντρώσει μέσα τους συναδέλφους τους, εμποδίζοντάς τους να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση που πραγματοποιούνταν στην πύλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ