Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Ετοιμη να στηρίξει επέμβαση στη Συρία

Ιδιώτες θα χρηματοδοτούν φρεγάτες στις ιμπεριαλιστικές αποστολές!

Ετοιμη δηλώνει η συγκυβέρνηση διά της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να στηρίξει οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας αποφασίσουν το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ενωση ή ο ΟΗΕ, κατά τα πρότυπα του πολέμου ενάντια στη Λιβύη. Η υπουργική συμμαχία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., που έχει εγκατασταθεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, φαίνεται πως έχει ήδη συμφωνήσει να διατεθούν στη βάση των «συμβατικών υποχρεώσεων» της χώρας ανάλογες πολεμικές διευκολύνσεις με αυτές που δόθηκαν κατά την πολεμική εισβολή στη Λιβύη, με πρόσχημα την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο προβληματισμός που υπάρχει γενικότερα για την κάλυψη του κόστους της ελληνικής εμπλοκής στις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές αποστολές αντιμετωπίζεται με την αναζήτηση ιδιωτικής χρηματοδότησης (!) της δράσης των Ενόπλων Δυνάμεων! Σύμφωνα με πληροφορίες, εφοπλιστικοί κύκλοι είναι πρόθυμοι να καλύψουν το κόστος σε καύσιμα για μια ελληνική φρεγάτα που θα περιπολεί στα ανοιχτά της Σομαλίας για την αντιμετώπιση της «πειρατείας» στο πλαίσιο της επιχείρησης «Αταλάντα», ώστε να τεθεί κατευθείαν υπό τις εντολές τους το Πολεμικό Ναυτικό.

Σημειώνεται πως έχει ήδη επιστρέψει, για λόγους οικονομίας, η ελληνική φρεγάτα που περιπολούσε στην περιοχή για αυτό το σκοπό. Το συνολικό ετήσιο κόστος της ελληνικής συμμετοχής στις αποστολές εκτός συνόρων ανερχόταν τα προηγούμενα χρόνια στα 300 εκατ. ευρώ. Για λόγους επίσης οικονομίας είναι ανοιχτό το θέμα της αύξησης της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας των νέων, που σήμερα είναι 9 μήνες, ενδεχόμενο που το εξετάζει σοβαρά η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας, προκειμένου να μειώσει τον αριθμό των μισθοδοτούμενων Επαγγελματικών Οπλιτών (ΕΠΟΠ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ