Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προσπάθειες παρεμπόδισης του ΚΚΕ και των ταξικών συσπειρώσεων...

...στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Μηχανιώνας και στη Σχολή του ΟΑΕΔ στη Νεάπολη

Ανεπιτυχείς προσπάθειες παρεμπόδισης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης έγιναν χθες από τις Διευθύνσεις της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ στη Νεάπολη και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης.

Στην ΑΕΝ, ο διευθυντής προσπάθησε να εμποδίσει το κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Θ. Ιγνατιάδη και τον Γ. Κλιγκόπουλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, να μιλήσει στους σπουδαστές, με πρόσχημα να μη διακοπούν τα μαθήματα. Τελικά, μίλησαν στους σπουδαστές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα επιβίωσης, αλλά και σπουδών.

Οι σπουδαστές της ΑΕΝ, με πρόσχημα τα κτιριακά προβλήματα της σχολής, κάνουν μάθημα σε σχολεία της Μηχανιώνας και της Επανωμής και ακόμη δεν έχουν πάρει ούτε βιβλία! Εξαιτίας της απόφασης να κοπεί η δωρεάν σίτιση και στέγαση, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι παιδιά φτωχών εργατικών λαϊκών οικογενειών και δυσκολεύονται να καλύψουν το κόστος ενοικίου ακόμη και της σίτισης με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται, αφού φτάνουν να τρέφονται με ένα κουλούρι τη μέρα.

Στη σχολή του ΟΑΕΔ

Στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ, Διεύθυνση και μερίδα εκπαιδευτικών προσπάθησαν να εμποδίσουν εκπροσώπους σωματείων και της Λαϊκής Επιτροπής να κάνουν εξόρμηση στους σπουδαστές - εργαζόμενους, αν και είχαν ενημερωθεί έγκαιρα - μέρες πριν - για την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ένας σπουδαστής της ομάδας των «προθύμων» υπερασπιστών του συστήματος επιτέθηκε και χτύπησε μέλος της Επιτροπής Αγώνα Σπουδαστών ΟΑΕΔ, ο οποίος καιρό τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο διευθυντών και καθηγητών για τη δράση του στη σχολή.

Κόντρα όμως στην προσπάθεια παρεμπόδισης, οι συνδικαλιστές και οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής μπήκαν στη σχολή, μίλησαν στους σπουδαστές και έκαναν μαζική εξόρμηση στο διάλειμμα και μέσα στα τμήματα. Κατήγγειλαν την απρόκλητη επίθεση και τους κάλεσαν να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία την 1η του Δεκέμβρη, μαζί με το ΠΑΜΕ, να δυναμώσουν τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που τους καταδικάζει να πληρώνουν τα αναλώσιμα για τις σπουδές τους και να κάνουν πρακτική άσκηση με μισθούς - ψίχουλα.

Σήμερα προγραμματίζεται πανεξόρμηση - περιοδεία με τον βουλευτή του ΚΚΕ Θ. Ιγνατιάδη και συνδικαλιστικά στελέχη του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ