Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Κινητοποιήσεις σήμερα σε γειτονιές

Από τη χτεσινή συμβολική κινητοποίηση των μαθητών στη ΔΕΗ στην Πάτρα
Από τη χτεσινή συμβολική κινητοποίηση των μαθητών στη ΔΕΗ στην Πάτρα
Με κινητοποιήσεις σε γειτονιές της Αθήνας, οι μαθητές κάνουν πράξη τα καλέσματα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας που αποφάσισε το προηγούμενο Σάββατο ένα αγωνιστικό πρόγραμμα με τοπικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις και συλλαλητήρια τις μέρες ψήφισης του προϋπολογισμού, το συντονισμό με άλλους φορείς.

Για σήμερα Παρασκευή, μαθητές προγραμματίζουν κινητοποιήσεις:

  • Στο Αιγάλεω, στην πλατεία Εσταυρωμένου μαζί με την τοπική Ενωση Γονέων.
  • Στο Περιστέρι, στη ΔΕΗ, μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου.
  • Στου Ζωγράφου, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου θα κάνουν κινητοποίηση στην πόλη, περνώντας και από άλλα σχολεία και καλώντας τους συμμαθητές τους να συμμετάσχουν.

Σε κινητοποιήσεις σε γειτονιές προχωρούν σήμερα και μαθητές στην Πάτρα. Στον κεντρικό δρόμο των Βραχναίικων έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση οι μαθητές του Λυκείου της περιοχής και στην οδό Ελ. Βενιζέλου οι μαθητές του 3ου Λυκείου Πάτρας. Χτες, δυνάμεις του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων της Πάτρας, έκαναν δυναμική κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην πόλη, ενάντια στο νέο εξοντωτικό χαράτσι που ξεζουμίζει το λαϊκό εισόδημα. Οι μαθητές φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη φοροληστεία των οικογενειών τους, μοίρασαν υλικό και κάλεσαν τους διερχόμενους σε οργανωμένη ανυπακοή.

Τουρνουά ποδοσφαίρου

Τουρνουά ποδοσφαίρου με σύνθημα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά. Κλώτσα την μπάλα, όχι τη ζωή σου», διοργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Βόλου, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Νοέμβρη.

Παράλληλα συνεχίζεται και το παναττικό τουρνουά ποδοσφαίρου που συνδιοργανώνουν τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά. Από αύριο Σάββατο προγραμματίζεται να ξεκινήσουν οι αγώνες σε όλες τις συνοικίες - Ανατολικές, Δυτικές, Κέντρο, Πειραιά, Βόρειες και Νότιες - με τη συμμετοχή δεκάδων σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ