Παρασκευή 25 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα!

Σε Αγίους Αναργύρους, Χαλάνδρι, συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι

«Ταξική οργάνωση κι αλληλεγγύη - Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία - Να καταργηθεί τώρα το χαράτσι της ΔΕΗ - Καμιά εργατική λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα», αναγραφόταν στο μεγάλο πανό που απλώθηκε χθες πάνω από την είσοδο της ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων από συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και από μαζικούς φορείς των περιοχών Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Πετρούπολης, Ιλίου.

Εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, στάθηκαν μπροστά στην είσοδο της ΔΕΗ και καλούσαν τον κόσμο σε οργανωμένη, μαζική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού. Πολλοί μιλούσαν με τον κόσμο που έφτανε με το λογαριασμό στο χέρι. Χαρακτηριστικά του κλίματος και της κατάστασης που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, τα λόγια ενός συνταξιούχου: «Δεν θα πληρώσω. Εκβιάζουν για να πληρώσουμε ότι θα μας κόψουν το ρεύμα. Ξέρω ανθρώπους που πάνε να πληρώσουν με δανεικά γιατί δεν έχουν. Μας έχουν ρημάξει. Κάθε μήνα περικοπές...». Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα αλληλεγγύης στον «ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών».

Στο Χαλάνδρι

Αντίστοιχη συγκέντρωση στην πλατεία Χαλανδρίου και πορεία στους δρόμους της πόλης έγινε χθες το απόγευμα ενάντια στο χαράτσι. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από το Παράρτημα Οικοδόμων Χαλανδρίου και Βόρειου Τομέα, την Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων Χαλανδρίου και Βριλησσίων, την ΟΓΕ Χαλανδρίου και Βριλησσίων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλανδρίου - Βριλησσίων και την Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Χαλανδρίου - Βριλησσίων. Οι διαδηλωτές μοίραζαν ανακοίνωση σε κατοίκους και εργαζόμενους για οργανωμένη άρνηση πληρωμής. Τέλος, εγκρίθηκε ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς της «Χαλυβουργίας» και συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ