Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ
Προς τρίτη θητεία ο Ορτέγκα

ΜΑΝΑΓΚΟΥΑ.--

Μόλις 4 μέρες πριν από τις γενικές εκλογές της Κυριακής, ο Πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα εγκαινίασε τη βιομηχανική μονάδα παραγωγής Ενέργειας Βικτόρια στην ανατολική επαρχία Λεόν. Πρόκειται για σχέδιο που υλοποιείται στο πλαίσιο της ALBA, το οποίο θα δημιουργήσει τουλάχιστον 600 θέσεις εργασίας, ενώ θα ωφελήσει πάνω από 200.000 οικογένειες, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου Ορτέγκα.

Τα εγκαίνια αναμένεται να «σφραγίσουν» τη νίκη στις εκλογές για την προεδρία όσον αφορά τον Ορτέγκα, αλλά και για το Μέτωπο των Σαντινίστας στις γενικές εκλογές, δεδομένου ότι προηγούνται με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους τους σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί από τον Ιούλη μέχρι τον Οκτώβρη.

Μάλιστα, ο Ορτέγκα αναμένεται να εκλεγεί Πρόεδρος για τρίτη συνεχόμενη φορά - το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο έδωσε το «πράσινο φως» πέρσι προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, καθώς το Σύνταγμα απαγορεύει μία τρίτη συνεχόμενη θητεία, αλλά ο Ορτέγκα ήταν Πρόεδρος το 1985-90 και από το 2006 μέχρι σήμερα - από την πρώτη Κυριακή και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο επικρατέστερο Φάμπιο Γκαντέα Μαντίγια, υποψήφιο του Ανεξάρτητου Φιλελεύθερου Κόμματος - PLI. Φυσικά, η ολική πολιτική επικράτηση των Σαντινίστας είναι απόρροια των αλλεπάλληλων συμβιβασμών με τμήματα της αστικής τάξης, ακόμη και με πρώην Κόντρας, και της διαχειριστικής επιλογής όσον αφορά την οικονομία, πάντα στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ