Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Απάντησαν με απεργία διαρκείας στις απολύσεις

Τις πρώτες 18 απολύσεις κοινοποίησε χτες η εργοδοσία

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων της «Χαλυβουργίας Ελλάδας»
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων της «Χαλυβουργίας Ελλάδας»
Αμεση, μαζική, ταξική απάντηση έδωσαν χτες οι εργάτες της «Χαλυβουργίας Ελλάδας» στον Ασπρόπυργο, στους προκλητικούς εκβιασμούς της εργοδοσίας που προχώρησε σε απολύσεις 18 εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό τους σωματείο με το που έγιναν γνωστές οι απολύσεις «νέκρωσαν» αμέσως την παραγωγή του εργοστασίου και αποφάσισαν ταυτόχρονα απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας. Αυτή ήταν άλλωστε η θέση στην οποία είχαν καταλήξει μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση την περασμένη βδομάδα, απέναντι στους εκβιασμούς του εργοδότη, να αποδεχτούν 5ωρη εργασία, με αντίστοιχη μείωση μισθών ή απολύσεις 180 εργαζομένων.

Η εργοδοσία μάλιστα, διαβλέποντας αυτή την εξέλιξη δεν περίμενε να λήξει ούτε η «διορία» που η ίδια είχε δώσει μέχρι την 1η Νοέμβρη και ξεκίνησε από χθές 31 Οκτώβρη τις απολύσεις ώστε να έχει δικαίωμα να συνεχίσει και σήμερα αξιοποιώντας το 2% που της επιτρέπει ο νόμος για μαζικές απολύσεις κάθε μήνα. Οι εργαζόμενοι μαζί με το επιχειρησιακό τους σωματείο έστειλαν άμεση ταξική απάντηση στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς, νέκρωσαν τη παραγωγή και συγκεντρώθηκαν στη πύλη του εργοστασίου ξεκινώντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν οι ίδιοι αποφασίσει σε όλες τις βάρδιες. Η εργοδοσία χθες το απόγευμα βλέποντας αυτή τη μαζική - αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων ξετύληξε νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων. Με εξώδικο που έστειλε στο Σωματείο κάνει λόγο για «παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες» προειδοποιώντας ότι «θα λάβει κάθε νόμιμο μέτρο» απειλώντας ουσιαστικά με ποινικοποίηση του αγώνα τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων έσπευσαν συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας - Πειραιά «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και Ελευσίνας «Η ΜΑΣΙΝΑ». Για τρομοκρατικές - εκδικητικές απολύσεις καταγγέλλει την εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μετάλλου Αττικής του ΠΑΜΕ και δηλώνει τη στήριξη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και ταυτόχρονα καλεί όλα τα συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση του σωματείου για τις νέες εργοδοτικές μεθοδεύσεις(2012-03-03 00:00:00.0)
«Ενισχύστε τον αγώνα μας με κάθε τρόπο»!(2011-11-16 00:00:00.0)
Συνεχίζουν οπλισμένοι με ενότητα και αλληλεγγύη(2011-11-15 00:00:00.0)
Είπαν «Οχι» στη μείωση μισθών(2011-10-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ