Τρίτη 1 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Ανοιχτή επιστολή - κραυγή αγωνίας των γονιών

Χτες, τελικά, ανακοινώθηκε απ' το διοικητή του «Αγία Σοφία» στους παιδοκαρδιοχειρουργούς του νοσοκομείου η αναστολή άσκησης καθηκόντων, όπως ανακοίνωσε απ' την περασμένη βδομάδα (27.10.2011) ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Την παύση των γιατρών απ' τα καθήκοντά τους - πιστοιποιώντας έτσι και το τελικό λουκέτο στο μοναδικό δημόσιο παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα της χώρας - ανακοίνωσε στους γιατρούς ο διοικητής του «Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασάββας, ο οποίος απαριθμεί μια σειρά εγγράφων κυρίως της διοίκησης και καταλήγει: «Επειδή κρίνω ότι συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση διότι από τα παραπάνω προκύπτει ότι διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας επιβάλλω την αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του ιατρού...».

Στο μεταξύ, τις «χαλκευμένες κατηγορίες» σε βάρος των δύο καρδιοχειρουργών, που «προσφέρουν "πολύτιμο έργο" σε όσους τυχόν ωφελούνται από το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου» καταγγέλλουν περισσότεροι από 130 γονείς παιδιών με καρδιοπάθειες με ανοιχτή επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας.

«Η αναστολή άσκησης των καθηκόντων και η παραπομπή αυτών των δύο επιστημόνων στο πειθαρχικό συμβούλιο, είναι ο επίλογος των πολύμηνων δόλιων μεθοδεύσεων της απαξίωσης και τελικά του κλεισίματος αυτού του κέντρου» τονίζουν οι γονείς, οι οποίοι απαριθμούν και αντικρούουν τις ανακρίβειες και την παραπληροφόρηση και τις «κατασκευασμένες συκοφαντίες» του υπουργείου Υγείας, της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της διοίκησης του «Αγία Σοφία». Οι γονείς ανασύρουν απ' το προσωπικό ιστολόγιο του Ανδρέα Λοβέρδου ορισμένα ερωτήματα όπως: «Πού είναι οι χρήστες της υγείας; Ποιον ρώτησε η εκάστοτε Κυβέρνηση της χώρας για το αν τα κάνει καλά; Ρώτησε κανέναν φουκαρά...; Τον ρώτησε ποτέ αυτόν κανένας αν του αρέσουν οι γιατροί...;».

Και οι γονείς αποστομώνουν τον υπουργό Υγείας: «Εμείς λοιπόν, όχι ένας και δύο, αλλά πολλές δεκάδες "φουκαράδων", δε ρωτηθήκαμε ποτέ από τον κ. Λοβέρδο, αν επιβεβαιώνουμε τα τραγικά ψεύδη, που κάποιοι τού μετέφεραν, για τους γιατρούς μας».

Τέλος, οι γονείς ζητούν αποκατάσταση των γιατρών και άνοιγμα του παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ