Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανακοίνωση του σωματείου για τις νέες εργοδοτικές μεθοδεύσεις

Απάντηση στις νέες απειλές και τους εκβιασμούς που εκτόξευσε η εργοδοσία του Μάνεση με ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη και στα όσα υποστηρίζει ότι έγιναν στα γραφεία της Κηφισιάς και την «αντισυγκέντρωση» που έστησε με τον απεργοσπαστικό του μηχανισμό, έδωσε χθες με ανακοίνωσή του το Σωματείο των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ο Μάνεσης μπροστά στην αποφασιστικότητα και την ενότητα των χαλυβουργών να συνεχίσουν τον περήφανο και ηρωικό αγώνα που δίνουν από τις 31 Οκτώβρη 2011 προσπάθησε με διάφορους τρόπους να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και στον Ασπρόπυργο, αυτό που έκανε δηλαδή στο Βόλο. Η προσπάθειά του αυτή έπεσε στο κενό, προσέκρουσε πάνω στο τοίχος που έχουν χτίσει εδώ και 124 μέρες οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου με την ενότητά τους, την αποφασιστικότητά τους, την εμπιστοσύνη τους στο Σωματείο τους. Προσέκρουσε πάνω στην τεράστια αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί όλο αυτό το διάστημα στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και καθημερινά δυναμώνει.

Η νέα ανακοίνωση που έβγαλε είναι και αυτή γεμάτη ψέματα, εκβιασμούς και απειλές. Δείχνει τον πανικό του, γιατί βλέπει ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει το εργοστάσιο αν δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα των απεργών. Η αποτυχημένη προσπάθειά του στην Κηφισιά να στήσει αντισυγκέντρωση με μια χούφτα απεργοσπάστες, μετρημένους στα δάχτυλα μαζί με μπράβους, ασφαλίτες και ΜΑΤ (αλήθεια, πού είδε τους 70 εργαζόμενους;), που παρά τα εξώδικα, τις φανταστικές υπογραφές και τις μηνύσεις στο ΔΣ του Σωματείου με πρόσχημα τα υλικά της θυγατρικής του επιχείρησης, δείχνουν ότι η προσπάθεια που κάνει για να φοβίσει τους απεργούς χαλυβουργούς πέφτει στο κενό. Για άλλη μια φορά του δηλώνουμε ότι δε θα το καταφέρει με όσες προσπάθειες και προβοκάτσιες κι αν σκαρφισθεί. Οι χαλυβουργοί είναι αποφασισμένοι, ενωμένοι στο Σωματείου τους, στηρίζονται στην αλληλεγγύη που δυναμώνει όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, που οργανώνεται πιο μαζικά και στο εξωτερικό από τις δυνάμεις του Παγκόσμιου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Οι χαλυβουργοί είναι αποφασισμένοι να σταθούν όρθιοι μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Να συνεχίσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους με πρωτοβουλίες στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Θα απευθύνουν κάλεσμα πανελλαδικής σύσκεψης όλων των σωματείων Μετάλλου για να παρθούν αγωνιστικές συντονισμένες πρωτοβουλίες σε όλο τον κλάδο. Διοργανώνουμε συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 4 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στην πύλη της χαλυβουργίας και συνεχίζουμε. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξηγείται η χολή της «Αυγής»(2015-01-13 00:00:00.0)
Χαιρετίζει την απόφαση των χαλυβουργών του Βόλου(2013-03-15 00:00:00.0)
Χτύπησαν τους χαλυβουργούς για να σπάσουν τον αγώνα τους(2012-07-21 00:00:00.0)
Η επίθεση στους απεργούς ξεσήκωσε την οργή εργατών από κάθε κλάδο(2012-06-07 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την ποινικοποίηση του αγώνα των χαλυβουργών(2012-05-17 00:00:00.0)
Απάντησαν με ατσάλινη ενότητα στην επίθεση της εργοδοσίας(2012-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ