Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ» ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Απείλησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Απειλές με φαλτσέτα για να παρεμποδιστεί η δράση του ΠΑΜΕ έλαβαν χώρα προχθές το βράδυ σε περιοδεία των ταξικών δυνάμεων στο εργοστάσιο «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ». Το περιστατικό συνέβη όταν o υπεύθυνος της βάρδιας αξίωσε να κατέβει το αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ από τον πίνακα ανακοινώσεων του εργοστασίου που ενημέρωνε και καλούσε σε οργανωμένη άρνηση των χαρατσιών. Αφού πρώτα προσπάθησε να προπηλακίσει, στη συνέχεια έβγαλε φαλτσέτα που χρησιμοποιείται για κόψιμο υλικών και απείλησε τους δυο συνδικαλιστές να φύγουν από το εργοστάσιο. Αμεση απάντηση στις άθλιες, μαφιόζικες αυτές πρακτικές της εργοδοσίας δόθηκε επί τόπου από το ΠΑΜΕ με την συμμετοχή άλλων εργαζομένων και συνδικαλιστών καταγγέλλοντας το κλίμα τρομοκράτησης και εκφοβισμού της εργοδοσίας.

Σε ανακοίνωσή της η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απροκάλυπτη επίθεση εις βάρος συνδικαλιστών, μελών του ΠΑΜΕ.

«Στο εργοστάσιο - κάτεργο, που επικρατούν εντατικά 12ωρα, απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, η επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, είναι επίθεση σε κάθε εργάτη. Προσπαθούν να επιβάλουν το φόβο, τον τρόμο, την μοιρολατρία, προκειμένου να διαφυλάξουν και να αυγατίσουν τα κέρδη τους». Και ξεκαθαρίζει ότι «η τρομοκρατία και ο φόβος δε θα περάσουν και πως θα βρίσκεται στο πλευρό του κάθε εργάτη, θα οργανώνει την πάλη του, σπάζοντας τη μοιρολατρία και την υποταγή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ