Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταγγέλλει τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ

Tον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας Αχ. Μητράκο, ο οποίος με αχαρακτήριστες φράσεις και τραμπούκικο τρόπο, που θυμίζουν μαύρες εποχές στο συνδικαλιστικό κίνημα, προσπάθησε να εμποδίσει και να εκδιώξει από το χώρο της ΔΕΥΑΛ τους συνδικαλιστές του, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού.

Οπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε για το γεγονός το Συνδικάτο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «οι συνάδελφοι ενημέρωναν τους εργαζόμενους για τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 21/9 από τα συνδικάτα για τα χαράτσια και νέα βάρβαρα μέτρα, εξηγώντας ταυτόχρονα πως το συνδικάτο αποφάσισε να καλέσει τους εργαζόμενους μαζικά να επιστρέψουμε τα εντάλματα πληρωμής, να μη δεχθούμε να πληρώσουμε το χρέος της πλουτοκρατίας».

Και συνεχίζει: «Ο κος πρόεδρος, που λειτουργεί ως "ανεξάρτητος", αλλά πιστός εντολοδόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και αταλάντευτος στη γραμμή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ταράχθηκε, φαίνεται, με την εμφάνιση του συνδικάτου στο χώρο της ΔΕΥΑΛ, αλλά, κύρια, με τις θέσεις και τις απόψεις. Θέσεις που καλούν τους εργαζόμενους να στρατευθούν στον αγώνα με τα ταξικά συνδικάτα και να πάρουν διαζύγιο με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να αντιπαλέψουν την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική και σε συνεργασία με τα άλλα λαϊκά στρώματα να την ανατρέψουμε».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο τονίζει: «Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες που γυρίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα χρόνια πίσω, θυμίζουν μαύρες εποχές και βάζουν εμπόδια στην ενότητα όλων των εργαζομένων.

Να πάρουν διαζύγιο με τους συνδικαλιστές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού όπως και αν εμφανίζονται ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ή ανεξάρτητοι.

Να στρατευθούν με το κλαδικό συνδικάτο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όργανο πάλης που ενώνει όλους τους εργαζόμενους σε Δήμους, ΔΕΥΑ, επιχειρήσεις, πρ. Νομαρχία, Περιφέρεια για να αντισταθούμε στη βάρβαρη πολιτική και προοπτικά να την ανατρέψουμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατέλαβαν το γραφείο του δημάρχου(2011-12-20 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν αποπομπή συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ(2011-07-23 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το όργιο νοθείας(2008-10-11 00:00:00.0)
Στάση εργασίας για απολύσεις συνδικαλιστών(2003-07-12 00:00:00.0)
Τοπική Γραμματεία στην Αθήνα(2003-06-01 00:00:00.0)
Δεν ήταν ατυχήματα(1997-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ