Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ανακοίνωσε το πρόγραμμα των προκριματικών

Ανακοινώθηκε από την Ευρωλίγκα το πρόγραμμα των προκριματικών της διοργάνωσης, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει στις 30 Σεπτέμβρη στις 16.00 τη Γαλατασαράι στο κλειστό της Πυλαίας. Οι αγώνες του πρώτου προκριματικού ομίλου, που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας, θα ξεκινήσουν στις 29 Σεπτέμβρη. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θα αντιμετωπίσει τους Τούρκους την επόμενη μέρα (Παρασκευή, 30/9) και αμέσως μετά θα διεξαχθεί το παιχνίδι μεταξύ Βιλερμπάν και Γκραβελίν. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να πάρει την πρόκριση απέναντι στη Γαλατασαράι, τότε θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα Βιλερμπάν - Γκραβελίν την 1η Οκτώβρη. Τα παιχνίδια θα γίνουν στο «Siemens Arena», το οποίο έχει χωρητικότητα 11.000 θέσεις και αποτελεί την έδρα της Λιέτουβος.

Το πρόγραμμα του Α' Ομίλου:

Πέμπτη 29/09: 18.00 Τσιμπόνα - Σολέ, 20.45 Λιέτουβος Ρίτας - Μπούντουσνοστ

Παρασκευή 30/09: 18.00 ΠΑΟΚ - Γαλατασαράι, 20.45 Βιλερμπάν - Γκραβελίν.

Επίθεση Μπερτομέου σε FIBA

Την ευκαιρία να επιτεθεί για μια ακόμη φορά στο μεγάλο του αντίπαλο, τη FIBA, βρήκε ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, με αφορμή τις μεταγραφές παικτών από το ΝΒΑ σε ευρωπαϊκούς συλλόγους εξαιτίας του λοκ άουτ που υπάρχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ.

Ο Ισπανός παράγοντας χαρακτήρισε παράξενο το γεγονός ότι η FIBA επέτρεψε να υπάρχει στα συμβόλαια των αθλητών ο όρος ότι σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το λοκ άουτ θα επιστρέψουν στο ΝΒΑ. «Οταν η FIBA αποφάσισε να εγκρίνει την μεταγραφή παίκτη από το ΝΒΑ που θα ισχύσει μέχρι τη λήξη του λοκ άουτ ήταν περίεργο. Ποτέ στην ιστορία της FIBA δεν υπήρξε ένας τέτοιος όρος. Είναι πολύ παράξενο», δήλωσε ο Μπερτομέου, που επισήμανε πως οι ομάδες θα πρέπει να έχουν ένα σταθερό δυναμικό όλη τη χρονιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ