Σάββατο 9 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διεκδικεί «δικαίωση» μέσω ΕΕ και βιομηχάνων

Επικαλείται το ΙΟΒΕ και τεχνοκράτες της λυκοσυμμαχίας για να υπερασπιστεί τη συμπληρωματική προς το ΠΑΣΟΚ πρότασή της

Δικαίωση της πολιτικής της μέσα από τα βάρβαρα και αντιδραστικά μέτρα που προτείνει η έκθεση του ΙΟΒΕ και περιλαμβάνονται σε δηλώσεις τεχνοκρατών της ΕΕ, διαπιστώνει η ηγεσία της ΝΔ. Συνεχίζοντας σταθερά στη γραμμή της στήριξης των αντιλαϊκών μέτρων του μεσοπρόθεσμου, που εκφράστηκε και με την υπερψήφιση 22 από τα 49 άρθρα του εφαρμοστικού νόμου, η ηγεσία της ΝΔ ενθαρρύνει την κυβέρνηση, αφ' ενός, να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς και ταυτόχρονα να ενσωματώσει τη δέσμη των φιλομονοπωλιακών προτάσεων που είχε καταθέσει με το «Ζάππειο 2».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης, έσπευσε να χαιρετίσει τις δηλώσεις που έκαναν πρόσφατα οι Ζ. Κλοντ Γιούνκερ, Ζ. Μπαρόζο και Β. Σόιμπλε, με τις οποίες υπογράμμιζαν την ανάγκη «πέρα από την εφαρμογή των ειλημμένων οικονομικών μέτρων, να ληφθούν επιπρόσθετες αποφάσεις που να οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξης της Ελλάδας», υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για δηλώσεις που δικαιώνουν την πολιτική της ΝΔ.

«Θεωρούμε, ότι οι δηλώσεις αυτές συνιστούν μια ακόμη δικαίωση της πολιτικής της ΝΔ, που σταθερά και επίμονα ζητούμε αλλαγή πολιτικής με βασικό άξονα την ανάπτυξη και άμεσο στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, ομολογώντας την πλήρη ταύτιση της ηγεσίας της ΝΔ με την στρατηγική της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.

Δικαίωση της πολιτικής της θεωρεί η ηγεσία της ΝΔ και τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στην τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ, που στην ουσία συνιστούν κλιμάκωση του πολέμου της πλουτοκρατίας κατά του λαού. Τα όσα αναφέρονται στην έκθεση «επιβεβαιώνουν την ορθότητα της κριτικής της ΝΔ», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας. Ο ίδιος επισήμανε με νόημα ότι πολλές από τις «αναπτυξιακές» προτάσεις που είχε καταθέσει η ΝΔ «περιλαμβάνονται στην έκθεση του ΙΟΒΕ στην προοπτική ύπαρξης πολιτικής συναίνεσης».

Ως τέτοιες, ανέφερε τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, τις αποκρατικοποιήσεις ευρέως φάσματος, την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, άρση των πολυάριθμων αντικινήτρων στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπροστάρης στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης(2011-12-21 00:00:00.0)
Συστράτευση για νέα σαρωτικά μέτρα(2011-03-31 00:00:00.0)
Δηλώνει δικαιωμένη μέσω της τρόικας!(2010-11-25 00:00:00.0)
«Χτυπάνε το σαμάρι»...(2010-09-08 00:00:00.0)
Καλά αλλά όχι αρκετά τα αντιλαϊκά μέτρα(2005-08-06 00:00:00.0)
Φερέφωνο των "άλλων"(1997-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ