Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγρια επίθεση στο λαϊκό εισόδημα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ αυτή που έχει ξεκινήσει με τις - υποτίθεται - ανίκανες ΔΟΥ που φέρονται ότι δεν μπορούν να εισπράξουν τους οφειλόμενους φόρους ώστε το κράτος να έχει έσοδα.

Τις εμποδίζει - μας λένε - η τεμπελιά των υπαλλήλων τους, η διαφθορά, η έλλειψη μηχανοργάνωσης, η κακή οργάνωση και κατάτμηση των υπηρεσιών και η απουσία διάθεσης.

Γι' αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση «ψήνει», όπως παραδέχθηκε και ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τη μερική ιδιωτικοποίηση της εφορίας.

Υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια, όμως, που δεν μας την λένε. Οτι οι εφορίες εμποδίζονται στην είσπραξη φόρων από την ισχύουσα νομοθεσία. Αυτή που προβλέπει ρυθμίσεις οφειλών για τις μεγάλες επιχειρήσεις, φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, «κόλπα» με δωρεές και επανεπενδυόμενα κέρδη.

Η ίδια νομοθεσία που επιτρέπει την ασύδοτη δράση των παράκτιων εταιρειών και όχι απλά δεν αλλάζει, αλλά ενισχύεται ακόμη περισσότερο σε αυτή την κατεύθυνση: Οσο περισσότερα κέρδη έχει κανείς τόσο λιγότερο πληρώνει.

Αρα μάλλον όλη αυτή η ιστορία με τις «ανίκανες» και «διεφθαρμένες» εφορίες (χωρίς να αρνούμαστε ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα φυσικά) αλλού αποσκοπεί. Είναι ένα «μαστίγιο» προς το μηχανισμό για να καταδιώξει ανηλεώς εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες.

Βλέπετε, τελευταία έχει παρέλθει η περίοδος των «καρότων» για όλους, οπότε οι κυβερνώντες ακολουθούν το μόνο δρόμο που τους μένει για να επιτεθούν στο λαϊκό εισόδημα.

ΒΡΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ έτσι η διάδοχος του Ντ. Στρος Καν, Κριστίν Λαγκάρντ! Πρέπει, λέει, να «βάλουμε στην άκρη τα ατομικά μας συμφέροντα» κι αυτό για «χάρη του εθνικού συμφέροντος» της χώρας μας!

Δηλαδή το ΔΝΤ, που εκπροσωπεί πλέον, σκίζεται για το ...συμφέρον της Ελλάδας; Εμείς πώς είχαμε την εντύπωση ότι τόσο αυτός ο οργανισμός όσο και η ΕΕ ασχολούνται αποκλειστικά με τη διασφάλιση των κερδών των τραπεζικών ομίλων (που διαπλέκονται με το κεφάλαιο γενικώς);


Γρηγοριάδης Κώστας

Μήπως γιατί αυτό είναι το μόνο αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζουν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ