Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
«Πραγματικός φίλος του λαού μας το ΚΚΕ»

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής

Από τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής
Από τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής
Την Πέμπτη 7 Ιούλη η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε στη Ραμάλα με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Ριάντ Αλμάλκι, ο οποίος δήλωσε πως γνωρίζουμε πολύ καλά τη θέση του ΚΚΕ και την εκτιμούμε ιδιαίτερα. Θεωρούμε πως το ΚΚΕ είναι ένας καλός και σταθερός σύμμαχος στον αγώνα για την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος. Ξέρουμε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει τη δράση του ώσπου ο Παλαιστινιακός λαός να αποκτήσει το δικό του κράτος.

Από τη μεριά του, ο Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε στην τελευταία πρωτοβουλία του ΚΚΕ, για την αναγνώριση ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Υπογράμμισε πως η πρόταση του ΚΚΕ συνοδεύεται από το αίτημα της επιστροφής των προσφύγων, της καταστροφής του τείχους που οικοδομεί το Ισραήλ, την απομάκρυνση των εποικισμών, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων. Αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το ζήτημα.

Ανταπαντώντας ο Ριάντ Αλμάλκι δήλωσε: Στο όνομα του Παλαιστινιακού λαού και της κυβέρνησής του θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΚΚΕ όχι μόνον για τη δράση του μέχρι τα τώρα, αλλά και για την τελευταία πρωτοβουλία του. Υπάρχουν φίλοι που κάποιες στιγμές σε προδίδουν κι άλλοι φίλοι, που χωρίς να τους το ζητήσεις προχωρούν μπροστά, κι αυτό δείχνει το επίπεδο της πραγματικής φιλίας τους. Το ΚΚΕ είναι για εμάς ένας καλός φίλος, που με τη στάση του βοηθά την υπόθεση του λαού της Παλαιστίνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και σκέψεις για να γίνει πιο αποτελεσματικός αγώνας, λίγες βδομάδες πριν την κρίσιμη συζήτηση του ζητήματος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Παλαιστίνη βρίσκεται υπό κατοχή από το 1967, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα για να τελειώσει η κατοχή, σημείωσε ο Ριάντ Αλμάλκι και πρόσθεσε: Αν πίσω από το Ισραήλ βρίσκονται οι ΗΠΑ, εμείς πίσω μας έχουμε δυνάμεις και κόμματα όπως το ΚΚΕ, που κάνουν έναν μεγάλο αγώνα, ο οποίος άσχετα από το σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης, τελικά θα είναι νικηφόρος.

Συνέντευξη Τύπου στη Ραμάλα

Χτες επίσης, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έδωσε στη Ραμάλα κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σάλχι Μπασάμ, ΓΓ του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης. Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημέρωσε τους Παλαιστίνιους δημοσιογράφους για τις θέσεις του ΚΚΕ και την πρόσφατη πρωτοβουλία του. Στους δημοσιογράφους μοιράστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για το Παλαιστινιακό στα αραβικά, όπως κι η πρόσφατη επιστολή που έστειλε η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον Γ. Παπανδρέου ζητώντας του η Ελλάδα να στηρίξει την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ.

Χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με συναντήσεις που είχε με το ΚΚ Παλαιστίνης, τη ΦΑΤΑΧ, τη ΧΑΜΑΣ και την Οργάνωση Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), για τις οποίες θα υπάρχει ρεπορτάζ στο αυριανό φίλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ