Παρασκευή 1 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΚΑ - ΒΟΛΟΣ
Το σωματείο «καθαρίζει» για λογαριασμό της εργοδοσίας!

Η εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων διέγραψε από τα μητρώα του σωματείου τους τρεις συνδικαλιστές που είχε απολύσει η εταιρεία και αναγκάστηκε να τους επαναπροσλάβει μετά από αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος και με τελεσίδικη δικαστική απόφαση

Με μια πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά χρονικά ενέργειά της, η εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων της ΜΕΤΚΑ διέγραψε από τα μητρώα του σωματείου τους τρεις συνδικαλιστές, που η εργοδοσία είχε απολύσει και αναγκάστηκε να τους επαναπροσλάβει μετά από αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος και με την «εντολή» δικαστικής απόφασης!

Η ΜΕΤΚΑ, στις 12-2-2010, είχε προχωρήσει στην απόλυση των Κ. Βογιατζή, Α. Παυλίδη, Β. Καλατζή για τη συνδικαλιστική τους δράση. Ακολούθησαν αγωνιστικές αντιδράσεις του ταξικού εργατικού κινήματος της Μαγνησίας που απαιτούσε την επαναπρόσληψη των απολυμένων, ενώ η υπόθεση έφτασε τρεις φορές στα δικαστήρια. Με την τελεσίδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου στις 31-5-2011, η εταιρεία υποχρεώνεται να τους επαναπροσλάβει, διότι, όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, οι απολύσεις τους έγιναν «για λόγους εκδίκησης για τη νόμιμη συνδικαλιστική τους δράση». Τότε, να «καθαρίσει» για λογαριασμό της εργοδοσίας αναλαμβάνει η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, η οποία, πέντε μέρες μετά τη γνωστοποίηση της τελικής δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους τρεις συνδικαλιστές, αποφασίζει τη διαγραφή τους!!

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» επισημαίνει ότι, κατά τη γνώμη της, η εργοδοσία, επειδή δεν μπορούσε, πλέον, να απολύσει τους τρεις επαναπροσληφθέντες, «έδωσε εντολή στους υπόδουλούς της "συνδικαλιστές" να τους διαγράψουν από το σωματείο για να μην αποτελούν εμπόδιο στα όποια αντεργατικά της σχέδια».

Η Πέμπτη Φάλαγγα

Και συνεχίζει: «Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που, επί δεκαετίες, εξέθρεψαν και εκτρέφουν και σήμερα οι κυρίαρχες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ (ακραίο παράδειγμα αποτελεί το σωματείο της ΜΕΤΚΑ), είναι ο κύριος υπεύθυνος για την ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο κάθε εργάτης, η κάθε εργάτρια καλούνται να καταδικάσουν, μια για πάντα, τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι οποίες δεν έχουν απλά παραιτηθεί από την υπόθεση της υπεράσπισης της εργατικής τάξης, αλλά, επιπλέον, έχουν χρεωθεί την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργοδοσίας. Είναι οι δυνάμεις αυτές που λειτουργούν ως "Πέμπτη φάλαγγα" μέσα στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα, σπέρνοντας αυταπάτες, καλλιεργώντας το συμβιβασμό και την υποταγή. Εχουμε χρέος να απαλλαγούμε από τους αχυράνθρωπους και προδότες της τάξης μας. Να εμπιστευτούμε τις τύχες μας στις ταξικές δυνάμεις που καθημερινά συγκρούονται και παλεύουν για το δίκιο μας».

Η ανακοίνωση καταλήγει με υποσημείωση, στην οποία αναφέρεται: «ΥΓ: Η ξεπουλημένη εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου της ΜΕΤΚΑ (Τσιτσικλής, Τσεργούλας, Βλαχογιάννης, Μπαλιάκος, Σταυρόπουλος) θα μείνουν στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος ως η πιο αισχρή, κατάπτυστη και υπόδουλη πλειοψηφία, η οποία εκτελούσε κατά γράμμα τις εντολές της εργοδοσίας. Στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στην εργατική τάξη θα παραμείνει για πάντα επικηρυγμένη στη συνείδησή της και παράδειγμα προς αποφυγή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ