Πέμπτη 30 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ με στόχο το λαϊκό κίνημα χτες στην Αθήνα
  • Αποκλειστικά υπεύθυνη η κυβέρνηση, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο Πάγκαλου
  • Απρόκλητη κατασταλτική βία πολεμικής χροιάς ενάντια στο λαό που διαδήλωνε, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Δεκάδες στα νοσοκομεία
  • Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στράφηκαν με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή. Αξιοποιώντας μηχανισμούς κρατικών κατασταλτικών υπηρεσιών, είτε χρησιμοποιώντας ομάδες δήθεν «αντιεξουσιαστών», η κυβέρνηση εφάρμοσε σχέδιο εξόντωσης του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, την ίδια ώρα που υποκριτικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος καλούσε σε διάλογο τους «αγανακτισμένους».
  • ΚΚΕ: Η απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι η λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της εξουσίας των μονοπωλίων.
  • Αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για να σταματήσει το όργιο κυβερνητικής καταστολής. Γιατροί και νοσηλευτές, στελέχη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές, έσπευσαν χτες το απόγευμα στο ιατρείο στο Σύνταγμα προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους τραυματισμένους διαδηλωτές.

ΣΕΛ.  6  -  7,   10  -  11,   14  -  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ