Πέμπτη 30 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πανελλαδική σύσκεψη μεταναστών φοιτητών

Αύριο Παρασκευή, με σκοπό την εκλογή Γραμματείας Μεταναστών του ΜΑΣ

Πανελλαδική σύσκεψη μεταναστών φοιτητών και σπουδαστών διοργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), με σκοπό την εκλογή Γραμματείας Μεταναστών του ΜΑΣ. Η σύσκεψη θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 3 μ.μ., στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

«Εκτιμήσαμε στην Εκτελεστική Γραμματεία ότι έχουν οξυνθεί σήμερα τόσο οι όροι διαβίωσης όσο και οι όροι των σπουδών των μεταναστών που βρίσκονται και φοιτούν στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ», σημειώνει ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ, μιλώντας στον «Ρ» για αυτή την πρωτοβουλία της σύσκεψης και της δημιουργίας Γραμματείας Μεταναστών. Και συμπληρώνει: «Η θέση των μεταναστών είναι στο ταξικό εργατικό κίνημα και ως ΜΑΣ θέλουμε να συνεισφέρουμε σ' αυτό, να πάρουν τη θέση τους μαζί με τους εργάτες. Πολλά από τα παιδιά αυτά που φοιτούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι μετανάστες δεύτερης γενιάς και έχουν προβλήματα με τα χαρτιά τους, με άδειες παραμονής κλπ. Επιπλέον, μπροστά στα νέα μέτρα που σχεδιάζονται για την Ανώτατη Εκπαίδευση, αξιοποιούν τους μετανάστες φοιτητές ως ...πειραματόζωα: Τους βάζουν να πληρώνουν δίδακτρα, να έχουν οικονομική συμμετοχή προκειμένου να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, πληρώνουν νοίκια στις εστίες, ενώ δέχονται πιέσεις και απειλές, ακόμα και από πρεσβείες, προκειμένου να είναι πειθήνιοι σε όλα αυτά.

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια σε αυτή την κατάσταση, δυναμώνουμε το ΜΑΣ», τονίζει ο Δ. Βιτάλης, καλώντας να αγκαλιαστεί μαζικά από τους μετανάστες φοιτητές η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ