Πέμπτη 30 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΒΟΥΛΗ
Μπουρλότο σε ΝΑΤ και δημόσιο

Με αλλαγές που έκανε αργά χτες το βράδυ στον «Εφαρμοστικό νόμο», ο Ε. Βενιζέλος, αναστέλλονται οι ωριμάνσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιουλίου 2011, μέχρι να ψηφιστεί το ενιαίο μισθολόγιο. Με τον τρόπο αυτό επιταχύνεται το χτύπημα στους μισθούς χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων του δημοσίου.

Επίσης, προβλέπεται ότι η χρημοτοδότηση του ήδη ελλειμματικού ΝΑΤ, μειώνεται για το 2011 σε σχέση με τη χρηματοδότηση του 2010 κατά 50 εκατ. ευρώ και από το 2012 και εφεξής κατά το ποσό των 100 εκατ. για κάθε έτος σε σχέση με τη χρηματοδότηση του 2010. Με κοινή υπουργική απόφαση οι συντάξεις του ΝΑΤ αναπροσαρμόζονται από 1η Ιουλίου 2011 και εφεξής ώστε να προκύπτει ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Με άλλα λόγια, στο εξής, οι συντάξεις των ναυτεργατών θα διαμορφώνονται με βάση τα λεφτά που έχει στο Ταμείο του ΝΑΤ, με δεδομένη την υποχρηματοδότησή του από την κυβέρνησης και τη χρόνια καταλήστευσή του από τους εφοπλιστές.

Κατά τα άλλα, ανακοινώθηκε ότι το αφορολόγητο ποσό του πρώτου κλιμακίου αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για τον φορολογούμενο με ένα παιδί, κατά 4.000 για δύο παιδιά, κατά 12.500 ευρώ εάν έχει τρία και κατά 2.500 ευρώ για κάθε παιδί πάνω από τα τρία. Επίσης, εξαιρούνται από την παρακράτηση «κοινωνικής αλληλεγγύης» τα εισοδήματα των αναπήρων ενώ η παρακράτηση 5% για πολιτικούς και δημάρχους επεκτείνετε και στους διοικητές οργανισμών που συμμετέχει το δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ