Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Συνομοσπονδίας

Και πάλι πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων»

Στην ατζέντα της Συνομοσπονδίας μπαίνουν όλα τα προβλήματα και οι σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών
Στην ατζέντα της Συνομοσπονδίας μπαίνουν όλα τα προβλήματα και οι σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών
Πρώτη δύναμη και πάλι αναδείχθηκε η «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων» (η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ), στο Συνέδριο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα. Στο συνέδριο εκπροσωπήθηκαν 7 Ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα με 78 αντιπροσώπους, όπως αυτοί αναδείχτηκαν από εκλογικές διαδικασίες που πήραν μέρος και ψήφισαν οι γονείς 114.763 μαθητών.

Στις εκλογές για το νέο ΔΣ της ΑΣΓΜΕ, ψήφισαν 72 αντιπρόσωποι, κατατέθηκαν 5 συνδυασμοί και έλαβαν: «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων» 38 ψήφους και 8 έδρες, «Προοδευτική Κίνηση Γονέων» 17 ψήφους και 4 έδρες, «Αγωνιστική Παρέμβαση» στην ΑΣΓΜΕ 8 ψήφους και 2 έδρες, «Ανυπάκουοι Γονείς σε Δράση» 5 ψήφους και 1 έδρα και «Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Ενώσεων Γονέων Μαθητών Ελλάδας» 4 ψήφους.

Με ψήφισμα που εγκρίθηκε στο συνέδριο, η ΑΣΓΜΕ καλεί όλους τους γονείς να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που θα οργανωθούν κατά της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ.

Οι εκπρόσωποι των γονιών τονίζουν ότι είναι υπόθεση όλου του λαού το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν ενιαίο σχολείο, η προάσπιση του δικαιώματος στη μόνιμη σταθερή εργασία όλων των εργαζομένων στο σχολείο, η στήριξη της γεωγραφικής κατανομής. Καμία κατηγοριοποίηση μαθητών και σχολείων, καμία εκδίωξη εκπαιδευτικών και μαθητών από το σχολείο τους. Ούτε ευρώ από τους γονείς για λειτουργικά - μεταφορές. Διασφάλιση της λειτουργίας όλων των ολοήμερων τμημάτων, των ειδικών σχολείων και των εσπερινών, καμία υποβάθμιση, καμία συγχώνευση - κατάργηση, εγγραφή όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία, εγγραφή όλων των νηπίων - προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία. Καλούν να μη συμπληρώσει κανένας γονιός ή μαθητής το ερωτηματολόγιο - «αξιολογητήριο» για την ξένη γλώσσα που προωθεί η κυβέρνηση είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή. Καλούν, τέλος, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, να απειθαρχήσουν στη συμπλήρωση των επιλογών γλώσσας (χαρτάκια κ.λπ.) βάσει των εγκυκλίων του υπουργείου Παιδείας. Να την πάρουν πίσω όσοι από άγνοια την έχουν συμπληρώσει. Να μπλοκαριστεί η διαδικασία σε κάθε επίπεδο.

Στο συνέδριο της ΑΣΓΜΕ, με αφορμή τη λειτουργία μονάδων υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δίπλα σε σχολεία, κατατέθηκε ψήφισμα - καταγγελία για την ναρκωκουλτούρα, την πολιτική των υποκατάστατων και τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών μέσα από τη διάκρισή τους σε «μαλακά» και «σκληρά».

Επίσης απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα για Συμπόρευση με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) στους αγώνες για την Ειδική Αγωγή.

  • Τη διαμαρτυρία της για τη μείωση των τμημάτων των μουσικών σχολείων εκφράζει για άλλη μια φορά η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, με αφορμή διαμαρτυρίες για το ίδιο θέμα από τις σχολικές κοινότητες Πρέβεζας, Χανίων, Σιάτιστας, Ζακύνθου και Χίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ