Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Χτυπιέται το δικαίωμα στη στέγαση για τους φοιτητές

Παραπάνω από τα μισά δωμάτια των ξενοδοχείων που μισθώνει το Πανεπιστήμιο για τη στέγαση των φοιτητών δε θα εκμισθωθούν την επόμενη χρονιά

Το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση έχει μπει στο επίκεντρο παλιότερων κινητοποιήσεων φοιτητών και σπουδαστών
Το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση έχει μπει στο επίκεντρο παλιότερων κινητοποιήσεων φοιτητών και σπουδαστών
Δεκάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης θα πεταχτούν από το Σεπτέμβρη του νέου έτους στο δρόμο, μετά από πρόσφατη απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία παραπάνω από τα μισά δωμάτια των ξενοδοχείων που μισθώνει το Πανεπιστήμιο για τη στέγαση των φοιτητών (καθώς δεν υπάρχουν Εστίες) δε θα μισθώνονται πλέον από το πανεπιστήμιο. Αποτέλεσμα θα είναι πολλοί από τους φοιτητές, όχι μόνο να πεταχτούν στο δρόμο, αλλά και να τους δημιουργηθεί πρόβλημα ακόμα και για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους, σε περίπτωση που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με το κόστος στέγασης.

Η απόφαση αυτή έχει παρθεί εδώ και καιρό από το Πρυτανικό Συμβούλιο, λόγω των περικοπών στον προϋπολογισμό για την Παιδεία από το υπουργείο. Εντύπωση, όμως, προκαλεί ότι το κονδύλι για τη στέγαση στον προϋπολογισμό του 2011 είναι κατά περίπου 112.000 ευρώ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2010.

Ο επίσημος αντίλογος της Πρυτανείας είναι ότι ...«εφαρμόζει τους νόμους». Πρόκειται, όμως, για τους νόμους μιας πολιτικής που καλεί τους εργαζόμενους, την εργατική τάξη και τα παιδιά της να «πληρώσουν το μάρμαρο» της κρίσης που δημιούργησε η πλουτοκρατία.

Με ανακοίνωσή της, η ΔΗΠΑΚ καταγγέλλει την απόφαση της Πρυτανείας, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να κινδυνεύουν να μείνουν φοιτητές εκτός δωματίων. Καλεί, δε, σε γενικό ξεσηκωμό, υπογραμμίζοντας ότι απέναντι στην κρίση τους και στα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ/τρόικας/κεφαλαίου, απαιτείται να ορθώσουμε τις δικές μας ανάγκες, για δωρεάν σπουδές, για δουλειά, μόρφωση, υγεία, για να πληρώσουν την κρίση οι κεφαλαιοκράτες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ