Πέμπτη 23 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις ενάντια στα ναρκωτικά

Με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών», οι φορείς που σχετίζονται με το χώρο αντιμετώπισης των εξαρτήσεων προχωρούν τις επόμενες μέρες σε κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις.

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) κάνουν αύριο 24ωρη απεργία και οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ κάνουν 4ωρη στάση εργασίας. Στις 11 π.μ. θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Υγείας διεκδικώντας απαντήσεις για όσα διαρρέονται στον Τύπο περί κλεισίματος ή συγχώνευσης του ΟΚΑΝΑ, που θα οδηγήσει και σε συρρίκνωση των δομών πρόληψης με βάση το νομικό πλαίσιο που ορίζει την αλληλεξάρτησή τους με τον ΟΚΑΝΑ.

Φεστιβαλικές εκδηλώσεις διοργανώνουν τα παραρτήματα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ):

  • Στη Λιβαδειά οι εκδηλώσεις του 6ου Αντιναρκωτικού Φεστιβάλ ξεκινούν σήμερα Πέμπτη και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 30 Ιούνη, με τη συμμετοχή πολλών πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της Βοιωτίας, με κύριο αίτημα τη δημιουργία «στεγνού» προγράμματος στο νομό. Στο χώρο του Ζαππείου θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα «ΠΗΓΑΣΟΣ» του ΚΕΘΕΑ. Το Σάββατο και την Κυριακή θα γίνουν εκδηλώσεις φορέων.
  • Στην Κέρκυρα, το Φεστιβάλ γίνεται από το Σάββατο 25/6 όπου στην Κάτω πλατεία από τις 4 - 8.30 μ.μ. θα διεξαχθούν ποδοσφαιρικά τουρνουά. Από την Τρίτη 28 μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιούνη θα παρουσιαστούν στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στις 9.15 μ.μ.: «Εκκλησιάζουσες» (από το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας), «Αρχοντοχωριάτης» (4ο Γυμνάσιο) και «8 Γυναίκες κατηγορούνται» (1ο Λύκειο).
  • Το παράρτημα Χανίων οργανώνει την Κυριακή 26 Ιούνη στις 6.30 μ.μ. ποδοσφαιρικό αγώνα και στις 8.30 θεατρικό δρώμενο.
Πολιτιστικές και άλλες δράσεις

Tην ετήσια συναυλία του διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας του Θεραπευτικού Προγράμματος «ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», σήμερα, Πέμπτη, στο θέατρο Λυκαβηττού, με τον Παντελή Θαλασσινό και την Μάρθα Μαυροειδή, ενώ φιλική συμμετοχή έχουν οι: Βασίλης Σκουλάς, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιώτα Νέγκα, Σταμάτης Χατζηευσταθίου.

Το ΚΕΘΕΑ διοργανώνει ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η πλατεία στο Σύνταγμα αποτελεί για το ΚΕΘΕΑ το επίκεντρο της φετινής του ενημερωτικής καμπάνιας, σημείο συνάντησης των θεραπευτικών του προγραμμάτων. Στην αίθουσα του ΜΕΤΡΟ στο σταθμό του Συντάγματος, θα βρίσκονται τα μέλη και το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ για δύο μέρες, σήμερα και αύριο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, σε ένα φεστιβάλ ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για όλες τις μορφές εθισμού που εντείνονται - τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τον τζόγο, το διαδίκτυο.

Το Σάββατο 25 Ιούνη, στις 9 το βράδυ, η μονάδα απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» του ΨΝΑ πραγματοποιεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) συναυλία με τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Χαρούλη, «Qyilombo». Την Κυριακή 26 Ιούνη, στο Δημοτικό Θέατρο Αιγάλεω «Αλέξης Μινωτής» (Ιερά Οδός και Δαρδανελίων), στις 9 το βράδυ, η Θεατρική Ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ - ΨΝΑ ανεβάζει την παράσταση «Το Γαλάζιο Πουλί» του Μέτερλιγκ και θα ακολουθήσει συναυλία της Μουσικής Ομάδας της Μονάδας Απεξάρτησης «18 ΑΝΩ» - ΨΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ