Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Η προπαγάνδα «προσκρούει» στην πραγματικότητα

Το ΠΑΜΕ, προχτές, περιόδευσε και συζήτησε με τους εργαζομένους στην Ακρόπολη

Τις δύο τελευταίες μέρες η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ επιδόθηκε σε ένα είδος επικοινωνιακής «αντεπίθεσης», προσπαθώντας να κρύψει την τραγική κατάσταση του πολιτισμού, και στο πεδίο της πολιτιστικής κληρονομιάς και σ' αυτό της σύγχρονης δημιουργίας.

Μπροστά στο «μπαράζ» αγωνιστικών κινήσεων και κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, λόγω των οξυνόμενων, διαχρονικών, πλέον, προβλημάτων και της συνεχιζόμενης απαξίωσης των μνημείων, το ΥΠΠΟΤ «αντιπαραθέτει» από προχτές εκατομμύρια ευρώ που θα «ρέουν» και πάλι σαν κρασί σε αρχαίο συμπόσιο στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, μέσω του ΕΣΠΑ. Να τη πάλι... η «κοσμογονία» με 300 και πλέον αρχαιολογικά έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και 900 εκατ. ευρώ «εξασφαλισμένα» από την ΕΕ και 2.500 θέσεις εργασίας που «θα» δημιουργηθούν κλπ. Να και ο αρμόδιος υπουργός, Π. Γερουλάνος, που ανέβηκε στην Ακρόπολη (σ.σ. χτες) με αφορμή την αφαίρεση της λεοντοκεφαλής στη δυτική όψη του Παρθενώνα για συντήρηση και δήλωσε: «Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μια απόδειξη πως μερικά πράγματα δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε στο παραμικρό με την κρίση. Ενα από αυτά είναι η συμπεριφορά μας στον πολιτισμό. Συνεχίζουμε τη δουλειά χωρίς καμιά καθυστέρηση»!

Κι όμως, προχτές, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε περιοδεία και σύσκεψη με εργαζόμενους στην Ακρόπολη, όπου, εκτός των γνωστών προβλημάτων (εργασιακή ομηρία κλπ.) αναδείχθηκαν και νέα, όπως η μετάταξη δεκάδων εργαζομένων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ακρόπολη... για να γίνουν φύλακες (!), ενώ είναι άσχετοι με το αντικείμενο, αλλά είναι και απλήρωτοι επί μήνες!

Οσο για την... «κοσμογονία» που «πλασάρει» το ΥΠΠΟΤ, θυμίζουμε ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει να επιδείξει αξιοθαύμαστη διαχείριση των κοινοτικών «πακέτων» στο παρελθόν, με τα έργα να ολοκληρώνονται στην «καμπούρα» κακοπληρωμένων, «ευέλικτων» και προσεχώς άνεργων εργαζομένων κάθε ειδικότητας. Κι όμως, αυτό το πρόσφατο παρελθόν δεν εμπόδισε να γιγαντωθούν τα χάλια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, καθώς ο δικομματισμός συστηματικά την απαξίωνε, ώστε η διαχείριση, γενικά, του πολιτισμού να δοθεί στο κεφάλαιο.

Γι' αυτό το ΠΑΜΕ, προχτές, στην Ακρόπολη, επισήμανε στους εργαζόμενους την ανάγκη να αναπτυχθούν μαζικοί, οργανωμένοι, συνεχείς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ