Παρασκευή 10 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορού διεθνείς «διάλογοι»

Με μειωμένο - από το ΥΠΠΟΤ - τον προϋπολογισμό του, που δεν ξεπερνά τις 700.000 ευρώ (πέρσι ήταν 900.000), αλλά με όραμα να εμπλουτίζει τις προσλαμβάνουσες των θεατών από το τοπίο του χορού, πραγματοποιείται από 14-21 Ιουλίου το 17o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα, στο οποίο είναι έντονη η συνεργασία των τεχνών, περιλαμβάνει έξι παραγωγές, τις οποίες παρουσιάζουν σε οκτώ παραστάσεις σχήματα και δημιουργοί από πέντε χώρες: Γαλλία, Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Ελλάδα. Επίσης, τρία σεμινάρια - εργαστήρια για επαγγελματίες και σπουδαστές ανώτερου επιπέδου με εκπαιδευτές χορού από Ολλανδία, Ισπανία και Ελλάδα και παράλληλες εκδηλώσεις (παραστάσεις, συναυλίες, προβολές, αφηγήσεις, διαλέξεις και συζητήσεις).

Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, στο Γυμναστήριο Πολυκλαδικού Λυκείου Καλαμάτας και σε άλλους χώρους. Πανανθρώπινα και πολιτικά ζητήματα δίνουν το στίγμα της φετινής διοργάνωσης, όπου δημιουργίες τους θα παρουσιάσουν αναγνωρισμένοι χορογράφοι (Σίντι Λάρμπι Τσερκάουι, Χόφες Σέχτερ, Κριστιάν Ριζό). Επίσης, η Ιβάνα Μίλερ (εκπρόσωπος της πιο ερευνητικής κατεύθυνσης του σύγχρονου χορού), η ελληνική ομάδα «Αερίτες», σε χορογραφία Πατρίσιας Απέργη. Συμπαραγωγές του Φεστιβάλ αποτελούν η παράσταση «Projections» του συνόλου κρουστών «Τύμπανα», με τη σύμπραξη της ομάδας «sinequanon» και του χιπ-χοπ ντούο «Β-Twins», καθώς και το χορογραφικό εργαστήρι «7+1».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ