Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να γίνει η αγανάκτηση ταξική δράση

Παρέμβαση στη Βουλή για τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών

Οι κινητοποιήσεις των αυτοαποκαλούμενων «αγανακτισμένων» βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης χτες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής τόνισε ότι το κύριο είναι η ανάπτυξη της συλλογικής δράσης και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

«Εμείς υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε τη συλλογική δράση, γιατί αυτή μόνο βοηθά ουσιαστικά να ενισχύει και την αυτοπεποίθηση, αλλά να ενισχύει και την αλληλεγγύη των εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη συλλογική, την οργανωμένη δράση, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα», επισήμανε ο Σπύρος Χαλβατζής.

Σημείωσε ακόμα πως «η κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων αυτές τις ημέρες - μερικοί από τους οποίους για πρώτη φορά βγαίνουν στο δρόμο και διαμαρτύρονται - αν μη τι άλλο τους προσδίδει μια εμπειρία, βγάζουν συμπεράσματα, ανταλλάσσουν απόψεις, προβληματίζονται. Βεβαίως, πολλοί οργίζονται, βρίζουν, αλλά η ιστορική εμπειρία διδάσκει ότι οι εκρήξεις συχνά εξατμίζονται. Πολλές φορές αυτές οι εκρήξεις γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Μπορεί, βέβαια, να γίνουν και αντικείμενο προβοκάτσιας. Πολύ συχνά το αστικό σύστημα έχει τη δυνατότητα να απορροφά αυτές τις κινητοποιήσεις».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «η αγανάκτηση, η οργή, η κινητικότητα χιλιάδων ανθρώπων, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του εργατικού, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δίνουν καθημερινά μάχες. Βεβαίως, αυτοί οι αγώνες αποτρέπουν τα χειρότερα και φέρνουν αποτελέσματα μικρά, μεγαλύτερα, ωστόσο φέρνουν αποτελέσματα».

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας επανέλαβε τη θέση, σύμφωνα με την οποία οι κινητοποιήσεις εκτρέπονται «σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση», μιλώντας για «κλίμα του λαϊκισμού που καλλιεργείται συνειδητά από ορισμένες πλευρές». Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι πρόκειται να υπερψηφίσει τη πρόταση της ΝΔ για έλεγχο «πόθεν έσχες» των βουλευτών από το 1974.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ