Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΣΥ
Παρέμβαση υπέρ επιχειρηματικών ομίλων

Διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με στόχο να περιοριστεί η ζημιά των εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων από την ελεγχόμενη χρεοκοπία, προτείνει η Ντ. Μπακογιάννη, πλειοδοτώντας ταυτόχρονα υπέρ των νέων μέτρων που διασφαλίζουν τη χρεοκοπία του λαού. Μιλώντας για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ζήτησε χτες από κυβέρνηση και ΝΔ να επικεντρώσουν τα παζάρια με την τρόικα σε δύο σημεία:

Πρώτον, να μειωθεί περαιτέρω η φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων και, δεύτερον, να διασφαλιστεί πως ένα μέρος από τα έσοδα που θα προέλθουν από την εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου θα κατευθυνθεί στα ταμεία των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.

Ταυτόχρονα, συμφώνησε με τη δημιουργία «ανεξάρτητης εταιρείας» που θα αναλάβει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά πρότεινε «από τα έσοδα που θα προκύπτουν να προβλέπεται συμβατικά ότι το 50% αυτών θα πηγαίνει στην κάλυψη των υποχρεώσεών μας προς το δάνειο της τρόικας και το υπόλοιπο 50% ισόποσα για την κάλυψη αναγκών χρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων στη χώρα και αποπληρωμή του προγενέστερου χρέους της Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ