Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ «ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»
Θα προβάλουν υλικό από την ιδιωτική ζωή κατηγορουμένων!

Εντονες αντιδράσεις από τους συνηγόρους, που χαρακτήρισαν παράνομη αυτή την πράξη και έκαναν λόγο για προσβολή της αξιοπρέπειας

Στην προβολή των φωτογραφιών που κατασχέθηκαν από τα σπίτια των νεαρών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αποφάσισε να προχωρήσει την επόμενη Τρίτη το δικαστήριο στον Κορυδαλλό, παρά τις πολλαπλές ενστάσεις και χτες των συνηγόρων και την αίτηση ανάκλησης για να αποτραπεί η προβολή. Πρόκειται για στιγμιότυπα από προσωπικές και κοινωνικές στιγμές των νεαρών που το δικαστήριο αποφάσισε να προβάλει μπροστά σε όλους όσοι παρακολουθούν την δίκη ή βρίσκονται για άλλους λόγους στην αίθουσα του Κορυδαλλού, επικαλούμενο ότι αποτελούν τεκμήρια των μεταξύ τους σχέσεων...

Οι συνήγοροι μίλησαν για προσβολή της αξιοπρέπειας, των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των κατηγορουμένων, λέγοντας ότι είναι μια πρακτική παράνομη και αντισυνταγματική. «Σε τι αποσκοπεί να προβληθούν οι προσωπικές στιγμές, οι φιλικές ή ερωτικές σχέσεις των κατηγορουμένων; Γνωρίζετε ότι όλες αυτές οι εικόνες δεν έχουν καμία αποδεικτική αξία. Αυτό που επιθυμείτε είναι να τους ταπεινώσετε και να τους εξευτελίσετε δημοσίως!», ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Η συνήγορος μάλιστα της 20χρονης κατηγορουμένης που βρίσκεται προφυλακισμένη δήλωσε ότι έχει εντολή να αποχωρήσει από τη διαδικασία, αν το δικαστήριο προχωρήσει στην προβολή.

Στο ίδιο πνεύμα μίλησαν και οι παρόντες κατηγορούμενοι νεαροί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσουν, αν το δικαστήριο προχωρήσει στην προβολή. Να σημειωθεί ότι χτες δεν παραστάθηκαν όλοι οι δικηγόροι λόγω κωλύματος. «Αδυνατώ να κατανοήσω σε τι αφορούν το δικαστήριο οι προσωπικές μας στιγμές. Φέρεστε σαν ηδονοβλεψίες», «εσείς πώς θα νιώθατε αν προβάλλαμε δημοσίως τις ιδιωτικές στιγμές των παιδιών σας;» ήταν μόνο μερικά από όσα είπαν οι νεαροί στο δικαστήριο.

Χτες, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εγκατάσταση του ειδικού προτζέκτορα στην αίθουσα, συνδεδεμένου με λάπτοπ, για να προβάλει τις φωτογραφίες. Οι συνήγοροι άφησαν αιχμές σχετικά με την ταχύτατη εγκατάσταση των ακριβών μηχανισμών από τον προϊστάμενο του Εφετείου, τη στιγμή που το δικαστήριο έλεγε ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για τη μαγνητοφώνηση - απομαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης... Τέλος, υπήρχε μεγάλη δύναμη των ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης) έξω από την αίθουσα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ