Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Η τέχνη συνοδοιπόρος στον ταξικό αγώνα

Με συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, κατοίκων της περιοχής και καλλιτεχνών συνεχίζεται η έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΧΡΩΜΑ + ΣΙΔΕΡΟ 5, που γίνεται μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, για πέμπτη χρονιά, με τη συμμετοχή 172 καλλιτεχνών. Την έκθεση διοργανώνουν: το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών.

Στόχος της έκθεσης να έρθει το έργο τέχνης στους τόπους δουλειάς, εκεί που βρίσκεται ο φυσικός του αποδέκτης και η κινητήρια έμπνευση της δημιουργίας του: η εργατική τάξη. Σε αυτή την αλληλεπίδραση καλλιτέχνες και εργαζόμενοι, συντονίζουν το βήμα τους.

Η έκθεση αποτελεί πλέον ένα θεσμό, που έγινε στόχος τόσο των καλλιτεχνών όσο και των συνδικάτων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Μια πρωτοβουλία που θέλει να θέσει μια άλλη διάσταση στην προσέγγιση τέχνης και κοινού, τέχνης και εργατικής τάξης... Που επιδιώκει ο εργασιακός χώρος να γίνει πηγή έμπνευσης αλλά και προορισμός για τα έργα τέχνης. Αντλώντας από έναν εργασιακό χώρο που μάχεται μέσα στο ταξικό αγωνιστικό κίνημα για το δικαίωμα στη δουλειά, που πλήττεται από την ανεργία, που θρηνεί κάθε χρόνο θύματα εργάτες από την εφοπλιστική ασυδοσία, που είναι στο μάτι του κυκλώνα στις εξελίξεις, που ολοένα και περισσότερο ερημώνει κάτω από τις επιλογές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης...

Η έκθεση πλαισιώνεται από συναυλίες, παραστάσεις, συζητήσεις:

Σήμερα:

08.00 Θεατρικό Δρώμενο πάνω σε αποσπάσματα από θεατρικά έργα του Κ. Βάρναλη. 09.00 Αφιέρωμα στη Μελοποιημένη ποίηση, από την ορχήστρα της ΚΝΕ, συναυλία με τη συμμετοχή της Ειρήνης Σακκαλή, του Σπύρου Σαμοΐλη, του Γιώργου Κουφαλάκου και της Νατάσσας Μουσαδή.

Αύριο:

07.00 Συζήτηση: «Παγκόσμια Καπιταλιστική Κρίση και οι εξελίξεις στην Αφρική». 09.00 Θεατρική Σκηνή «Εκτός Σχεδίου», με το έργο «έξω από την πόρτα» του Βόλφγκανγκ Μπόρχερτ.

Κυρακή:

07.00 «Εργατική τάξη και πολιτισμός», συζήτηση. 09.00 Συναυλία με τον Βαγγέλη Κορακάκη. Εργαστήρια για παιδιά: Κυριακή 11.00 π.μ., ζωγραφική / γλυπτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ